Analitik geometri öğrenmek için hangi konular bilinmeli?

Nisshin

Decipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
●İ7 - 12700H ●32 GB DDR4 3200 MHz
●1 TB M2 SSD ●RTX 4060 ●Glorious Model I
●144 Hz 1 Ms IPS
TYT geometriyi bitirdikten sonra analitik geometriyi bitireceğim.

Hangi konuları bilmem gerekiyor?

@333365 @sanes @The Notorious

Son düzenleme:
TYT geometriyi bitirdikten sonra analitik geometriyi bitireceğim.

Hangi konuları bilmem gerekiyor?

@333365 @sanes @The Notorious
Fonksiyon şart. Onun dışında sürekli kullanılan üçgen özellikleri var ama üçgen bilmesen bile bir süre sonra aklına kazınıyor zaten. Ben analitiği, geometriden çok önce bitirdim ve üçgenleri bitirirken bazı özellikleri analitikten biliyordum. Çembere gerek yok.

TYT deki temel konulara hakimiyet bunlara ek olarakta 2. dereceden denklemler, üçgen ve çember konularını bilseniz yeterli olur.

Üçgenlerde iyiyim. Çemberde ortaokuldan kalma çok sağlam temelim var ama yeterli olur mu bilemem. Fonksiyonum kötü.

Üçgenlerde iyiyim. Çemberde ortaokuldan kalma çok sağlam temelim var ama yeterli olur mu bilemem. Fonksiyonum kötü.
Analitik geometri gibi garanti 3 4 soru gelen fakat önceliğiniz olmaması gereken bir konuyu bu kadar eksikle bitirmeye çalışmanız ironik olur. Önerim önce tüm tyt konularını sağlam şekilde(geometri dahil) bitirmeniz sonrasında ayt nin temel konularını da bitirdikten sonra analitiğe geçiş yapmanız olacaktır. Çünkü bazı analitik sorularında trigonometri bilgisi de aranabilir.

Analitik geometri gibi garanti 3 4 soru gelen fakat önceliğiniz olmaması gereken bir konuyu bu kadar eksikle bitirmeye çalışmanız ironik olur. Önerim önce tüm TYT konularını sağlam şekilde(geometri dahil) bitirmeniz sonrasında AYT'nin temel konularını da bitirdikten sonra analitiğe geçiş yapmanız olacaktır. Çünkü bazı analitik sorularında trigonometri bilgisi de aranabilir.

Neden "çok fazla" eksiğim olduğunu düşünüyorsunuz?

Fonksiyon, çember ve trigonometriye özel kısa bir çalışma yapıp analitik Geometri'yi çalışabilirim.

Bu arada sınav öğrencisi değilim yani AYT mat ile alakalı bir çalışma yapmayacağım.

Dediğim gibi, kısa bir çalışma yapıp analitik geometri çözeceğim.

Son düzenleme:
Neden "çok fazla" eksiğim olduğunu düşünüyorsunuz?

Fonksiyon, çember ve trigonometriye özel kısa bir çalışma yapıp analitik Geometri'yi çalışabilirim.

Bu arada sınav öğrencisi değilim yani AYT mat ile alakalı bir çalışma yapmayacağım.

Dediğim gibi, kısa bir çalışma yapıp analitik geometri çözeceğim.
Trigonometri de bir fonksiyon türüdür. Fonksiyon ve trigonometri konuları zaten oldukça geniş ve uzun olduğu için "çok fazla" eksiğiniz olduğunu düşünmem için gayet yeterli ki sadece bununla da alakalı değil denemelerdeki sorularda daha önce çok kez dikdörtgenin karenin yamuğun deltoidin özel kurallarını analitikle birlikte soran sorularla da karşılaştım. Yani eksiklerinizin olduğunu söylemekte haksız olduğumu sanmıyorum. Ek olarak ben sınav odaklı olduğunu düşünmüştüm çünkü konuyu ÖSYM sınavları kategorisine açmışsınız. Sınav odaklı olmadığınıza göre saydığım eksikler en fazla 1-2 haftada kapanır ve istediğiniz tarzda soruları çözebilecek duruma gelirsiniz kolay gelsin.

Trigonometri de bir fonksiyon türüdür. Fonksiyon ve trigonometri konuları zaten oldukça geniş ve uzun olduğu için "çok fazla" eksiğiniz olduğunu düşünmem için gayet yeterli ki sadece bununla da alakalı değil denemelerdeki sorularda daha önce çok kez dikdörtgenin karenin yamuğun deltoidin özel kurallarını analitikle birlikte soran sorularla da karşılaştım. Yani eksiklerinizin olduğunu söylemekte haksız olduğumu sanmıyorum. Ek olarak ben sınav odaklı olduğunu düşünmüştüm çünkü konuyu ÖSYM sınavları kategorisine açmışsınız. Sınav odaklı olmadığınıza göre saydığım eksikler en fazla 1-2 haftada kapanır ve istediğiniz tarzda soruları çözebilecek duruma gelirsiniz kolay gelsin.

Tamamdır teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı