Anasayfa.html dosyasının otomatik olarak açılmaması

032797

Centipat
Arkadaşlar merhaba.

Ben bir site yaptım deneme amaçlı. Nasıl yazdığımız bir Allah bir de ben biliyorum ;)

Ben bir sürü sayfa yapmak için HTML dosyaları yarattım ve bunları birbirine a href ile bağladım.

Sıkıntım ise "anasayfa.html" sayfasının site açılınca direkt görünmesini istiyorum fakat karşıma böyle bir sayfa geliyor.(Resim ektedir.) Ne yapmam lazım? Bir de ben bir klasör içerisinde HTML ve CSS dosyaları yarattım. Yani hepsi isimleri alfabetik sıra olmak üzere sıralı fakat tek dosyadalar.

VS Code kullanıyorum. Bu yüzden tam adı kopyalamak yerine aynı klasörde olduğu için isim yazmam yeterli oluyor.
Bu dosyaların bilgisayardaki tam adlarını kopyalayıp mı yapmalıyım yoksa böyle çalışır mı? (Local Server'da girince çalışıyor.)

Ekran.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba.

Ben bir site yaptım deneme amaçlı. Nasıl yazdığımız bir Allah bir de ben biliyorum ;)

Ben bir sürü sayfa yapmak için HTML dosyaları yarattım ve bunları birbirine a href ile bağladım.

Sıkıntım ise "anasayfa.html" sayfasının site açılınca direkt görünmesini istiyorum fakat karşıma böyle bir sayfa geliyor.(Resim ektedir.) Ne yapmam lazım? Bir de ben bir klasör içerisinde HTML ve CSS dosyaları yarattım. Yani hepsi isimleri alfabetik sıra olmak üzere sıralı fakat tek dosyadalar.

VS Code kullanıyorum. Bu yüzden tam adı kopyalamak yerine aynı klasörde olduğu için isim yazmam yeterli oluyor.
Bu dosyaların bilgisayardaki tam adlarını kopyalayıp mı yapmalıyım yoksa böyle çalışır mı? (Local Server'da girince çalışıyor.)

Eki Görüntüle 1018819
İlk açılacak sayfanın ismini "index.html" koy.

Ana sayfanın index.html değil de anasayfa.html olmasını istiyorsan;
index.html sayfası oluşturup içerisine aşağıdaki kodu girersen otomatik olarak anasayfa.html'ye yönlenir ve siten normal çalışır.

[CODE lang="html" title="index.html"]<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Technopat - 032797</title>
<meta http-equiv="refresh" content="1;URL=anasayfa.html">
</head>
<body>
</body>
</html>[/CODE]

İlk açılacak sayfanın ismini "index.html" koy.
eyw teşekkür ederim
Ana sayfanın index.html değil de anasayfa.html olmasını istiyorsan;
index.html sayfası oluşturup içerisine aşağıdaki kodu girersen otomatik olarak anasayfa.html'ye yönlenir ve siten normal çalışır.

[CODE lang="html" title="index.html"]<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Technopat - 032797</title>
<meta http-equiv="refresh" content="1;URL=anasayfa.html">
</head>
<body>
</body>
</html>[/CODE]
eyw teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı