Anavrin mağduriyet yaşattı

Velo13

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Şimdi sizlere son dönemde popüler olan bir firmadan ve bu firmanın rezilliğinden bahsedeceğim.

Söz konusu firmamızın adı Anavrin. İnternet adresi şu şekilde: Anavrin | DIY Kitap Köşesi | Minyatür Oyuncak Ev | 3D Ahşap Yapbozlar

Firma genellikle hobi türünden kitaplık süsü ve maketleri gibi çeşitli ürünler satıyor.

Ben bu firmadan 06.09.2024 tarihinde bir ürün sipariş etmiştim. Siparişim onaylandı ve işleme alındı. Ardından normal şartlarda bu ürünün 7 ile 15 iş günü içerisinde tarafıma teslim edilmesi gerekirken ürünüm elime ulaşmadı. Bunun üzerine kendilerine mail yolu ile ulaştım. 24.09.2024 tarihinde bana yazdıkları mailde ürünün kargolanmasında bir gecikme olduğunu ve bu sebepten ötürü ürünün teslim edilemediğini belirttiler. Daha sonra söz konusu gecikmenin 10 ile 15 iş günü içerisinde çözüme kavuşacağını ve ürünün bana teslim edileceğini belirttiler. Ardından yine bekledim. Herhangi bir gelişme olmayınca 08.10.2024 tarihinde firmaya bir mail daha attım. Firmanın cevabı şu şekilde oldu:

"Thank you for your patience, we really needed it. Unfortunately, there was a huge delay with the shipments because we’re facing some problems with our goods upon transiting towards the logistic courier for international shipments. As this order was a pre-ordered shipment due to running out of stock in our inventory, we have to shipped it out directly from one of our factories in Vietnam, where we were facing one of the largest Typhoon in the decade, and our goods were damaged due to a severe flood happening across the region we’re located in.

As of now, our team has managed to repacked and ship out non-damaged goods from our new batch of production and the goods will be handed over to our logistics company by Friday, the shipment will start moving coming next Monday onwards. I know this is not something you would like to hear knowing that you had already made the purchase long time ago, but there was some miscommunication with our inventory management, paired with unforeseeable circumstances in one of production facility, we seek your kind understanding on this and we’re sincerely sorry about this entire situation.

Once again, we’re so sorry for any inconvenienced caused.

Carol
Customer Relations

Anavrin"

Gördüğünüz gibi oldukça enteresan bir cevap aldım. Devamında ise yine mecburen beklemek durumunda olduğum için bir aksiyon alamadım.

Daha sonra 17.10.2024 tarihinde siparişimin yolda olduğunu ve teslimat durumunu görebileceğim bir kodu ile birlikte tarafıma bir mail geldi. Bu maildeki sipariş takip numarasına tıkladığımda ise ilgili siparişin sorumlu kargo firmasına ulaşmadığı şeklinde bir menü ile karşı karşıya kalıyorum (şu an bir daha kontrol ettim ve durum hala aynı).

Herhalde düzelir diye maile bir yanıt yazmadım o gün ve beklemeye devam ettim. 18.11.2024 tarihinde firmaya bir mail daha attım ve siparişimin nerede olduğunu oldukça sinirli bir şekilde sordum. Cevap şu şekilde:

Thank you for reaching out! We sincerely apologize for the delay with your order—this wait is far longer than expected. I’ll immediately escalate this to our shipping department to get an update on the current status.

To ensure you receive your item as soon as possible, we will process a reshipment. I’ll provide you with a working tracking number within 2–3 days. Rest assured, we’re committed to resolving this for you. Thank you for your patience and understanding!

Carol
Customer Relations

Anavrin

Devamında yine bir şey olmadı ve bekledim. Devamında bir şey olmadı dememin sebebi 2 ile 3 gün içerisinde bana hiçbir geri dönüş yapılmaması. Ardından 27.11.2024 tarihinde bunlara yeniden mail attım. Attığım mail'in içeriği şu şekilde:

Hello. I have been waiting for months for the product I ordered online and you still have not responded to me, even though a week has passed since I sent you several e-mails. What is the reason for this delay? Even though I ordered my product months ago, I still haven't received it and you don't give me any information about its whereabouts. This situation is becoming increasingly annoying. If this delay and lack of information continues, I will start taking legal action.

Onların cevabı da şu saçma sapan cevap oldu:

We sincerely apologize for the inconvenience and frustration you've experienced with your order. It appears that your order has unfortunately been lost in transit.

We can offer you either a full refund or a replacement, and we can process either option immediately. Please let us know how you'd like to proceed.

Again, we deeply regret the delay and any frustration caused, and we're committed to resolving this for you as quickly as possible.

Carol
Customer Relations

Anavrin

Görüldüğü üzere kargom kayıplara karışmış ve ortalıkta ürün falan yok. Ben de attıkları mailden hareketle onlara aynı saat içerisinde şu şekilde cevap verdim:

Hello.

This is a really bad situation. It is also very, very sad that I was not informed about this situation unless I sent you an e-mail during this process.

I would like the same product that I purchased to be resent to me immediately. You probably know the product that I purchased, but I will write the product that I purchased just in case:

Product: Ginzan Onsen Book Nook Anavrin (MotionScene)
Link to this product: Ginzan Onsen Book Nook | Anavrin (Motion Scene)

I want the product to be shipped immediately and delivered to me as soon as possible.

Sizin de anladığınız gibi para iadesi yerine ürünün aynısının hızlı bir şekilde tarafıma iletilmesi gerektiğini ifade ettim. Herhangi bir ücret iadesi istemiyorum çünkü söz konusu ürün zaten en az 2500 TL zamlandı. Aynı zamanda tarafıma iade edilecek miktar, ürünü satın aldığım zamanki değeri ile zaten aynı değil. Zarara uğramamak için ürünün hemen tarafıma ulaştırılmasını istedim.

Tüm mailleşmeler bu şekilde sona erdi. Şu anda mail attığım zaman tarafıma bir dönüş de yapılmıyor. En son 03.12.2024 tarihinde onlara bir yanıt beklediğimi ve neden bana bir yanıt vermediklerini soran bir mail gönderdim. 2 iş günü geçmesine rağmen tarafıma dönüş yapılmadı.

Sevgili arkadaşlar. Sizce şu anda ne yapmalıyım? Ödediğim meblağ az buz bir para da değildi. Zaten en son mailde yer alan linke tıklarsanız ürünün ne kadar pahalı olduğunu görebilirsiniz. Bu firmanın ürünlerinin reklamını yapan onlarca influencer da var. Hem ülkemizde hem de yabancı ülkelerde. Firmanın sitesinden bunları görebilirsiniz. Bu gibi sebeplerden dolayı firmanın dolandırıcı olduğunu düşünmüyorum. Dolandırıcılıktan ziyade bence büyük bir mağduriyet ve amatörlük söz konusu.

Durum bu şekilde. Böyle bir rezillikle karşı karşıyayım ve büyük bir mağduriyet içerisindeyim. Yabancı menşeili bu firmayı nereye ne şekilde nasıl şikayet edebilirim bilmiyorum. Sesim buradan duyulabilir mi onu da bilmiyorum. Herhangi bir yasal şikayetimin onlara bir zararı veya tarafıma bir getirisi olur mu onu da bilmiyorum. Söz konusu maillerin hepsi tarafımda mevcut ve yedekli. İstenildiği takdirde kanıt olarak sunabilirim.

Bu durumun benzerini yaşayan veya bu firmadan ürün sipariş edip tarafına sorunsuz ulaşan birileri varsa benimle iletişime geçmelerini çok isterim. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…