Çözüldü Android 8'de Koyu Tema Nasıl Açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dabaddu37

Kilopat
Yer
444th Air Base
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Telefonum: Samsung Galaxy A5 (2017) - Android 8 Oreo

Play Store, İnstagram vs. uygulamalarımın koyu tema olmaması.
Telefonumda koyu tema veya karanlık mod gibi seçenekler yok, bu yüzden uygulamalarda karanlık temayı göremiyorum. Galaxy Themes kullanarak sistemin arayüzünü falan koyu yaptım ayarlar uygulaması falan koyu tema oldu ama bu Google uygulamalarında işe yaramıyor. Android 8 Oreo veya daha önceki bir sürümü çalıştıran cihazlarda bu mümkün olmuyor, daha üst sürümlerde uygulamalarda koyu temaya geçiyor. Şu an birsürü Android 8 çalıştıran cihaz var bunlar koyu temaya nasıl geçer?

Burada eski versiyonlarda koyu temaya geçmek için 3. parti uygulama kullanmamızı belirtmiş ama bu uygulamalarda pek işe yaramıyor.

Bu uygulama işe yarıyor fakat belli bir süre sonra karanlık mod otomatik kapanıyor. Uygulamaya tekrar girip tekrar açmak zorunda kalıyorum. Pek kullanışlı olmuyor.

Acaba başka bildiğiniz bir yöntem var mıdır? Şimdiden Teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu uygulama işe yarıyor fakat belli bir süre sonra karanlık mod otomatik kapanıyor. Uygulamaya tekrar girip tekrar açmak zorunda kalıyorum. Pek kullanışlı olmuyor.
Evet Root olmadan ve ROM değiştirmeden sorunu çözdüm. Belirttiğim Dark Mode uygulamasından açıklama geldi. Bunun otomatik aydınlık moda geçmesine Samsung'un Email uygulaması sebep oluyormuş. Ya uygulamayı sileceğiz yada Email uygulamasının koyu tema ayarını açacağız. Bunu yapınca sorun çözüldü. Mail uygulaması her çalıştığında (arka planda olsa bile) Android'in gece modu ayarlarının üzerine kendi ayarlarını yazıyor.

Açıklama:
Root erişimi olan cihazlarda Terminal uygulamasına girip sırasıyla;
Bash:
su
settings put secure ui_night_mode 2
reboot
kodlarını yazarak sistem genelinde kalıcı karanlık modu açabilirsiniz. (Android 5.0+ üzeri tüm sürümlerde bu kod çalışmaktadır. Daha altı içinde çalışacaktır fakat kendim test etmedim.)

Eğer yine cihazınızı aydınlık moduna almak isterseniz yine Terminal uygulamasına sırasıyla;
Bash:
su
settings put secure ui_night_mode 1
reboot

kodlarını yazarak sistem genelinde kalıcı aydınlık modu açabilirsiniz.

Android 9 ve üzeri sürümler de koyu tema gerekiyor. Bazı uygulamalar kendi içinde Android 8 de bile bu özelliği getirdi.

Malesef şuan Android 8'de İnstagram, Play Store ve Whatsapp aydınlık ve telefonuma yeni Android sürümü güncellemesi gelmiyor. Sadece güvenlik ve kararlılık güncelleştirmeleri geliyor. Galiba destek yok ve hiç geçmeyecek. 😣

kodlarını yazarak sistem genelinde kalıcı karanlık modu açabilirsiniz.

Ve malesef telefonumda Root erişimi yok. Yinede Teşekkürler

Malesef şuan Android 8'de İnstagram, Play Store ve Whatsapp aydınlık ve telefonuma yeni Android sürümü güncellemesi gelmiyor. Sadece güvenlik ve kararlılık güncelleştirmeleri geliyor. Galiba destek yok ve hiç geçmeyecek. 😣

Ve malesef telefonumda Root erişimi yok. Yinede Teşekkürler

Android 8 sürümü son, diye biliyorum sizin için. 9 sürümü çok da stabil değil, özellikleri güzel olsa da sorunlar çok. En stabil 7 ve 8 şuan. Benim telefonum 9 sürümüne geçebiliyor şuan hiç de memnun kalmadım, 8 sürümüne düşürmek zorunda kaldım.

Cihazın için Özel (Custom) ROM'larda gayet stabil OneUI portu var ki geliştiricisi tanıdığım birisi. Yalnız Samsung Pay kullanıyorsan cihazın orijinal yazılımını bozduğun için kullanamazsın. Ama Secure Folder ve Samsung Knox için patchleri yapılı, sorun olmadan bu özellikleri kullanabilirsin.

Evet Root olmadan ve ROM değiştirmeden sorunu çözdüm. Belirttiğim Dark Mode uygulamasından açıklama geldi. Bunun otomatik aydınlık moda geçmesine Samsung'un Email uygulaması sebep oluyormuş. Ya uygulamayı sileceğiz yada Email uygulamasının koyu tema ayarını açacağız. Bunu yapınca sorun çözüldü. Mail uygulaması her çalıştığında (arka planda olsa bile) Android'in gece modu ayarlarının üzerine kendi ayarlarını yazıyor.

Açıklama:

Çözüm
Root erişimi olan cihazlarda Terminal uygulamasına girip sırasıyla;
Bash:
su
settings put secure ui_night_mode 2
reboot
kodlarını yazarak sistem genelinde kalıcı karanlık modu açabilirsiniz. (Android 5.0+ üzeri tüm sürümlerde bu kod çalışmaktadır. Daha altı içinde çalışacaktır fakat kendim test etmedim.)

Eğer yine cihazınızı aydınlık moduna almak isterseniz yine Terminal uygulamasına sırasıyla;
Bash:
su
settings put secure ui_night_mode 1
reboot

kodlarını yazarak sistem genelinde kalıcı aydınlık modu açabilirsiniz.
Root candır. Teşekkürler.

Enable Dark Mode:

Kod:
adb shell settings put secure ui_night_mode 2

Disable Dark Mode:

Kod:
adb shell settings put secure ui_night_mode 1

Auto Dark Mode at night/day:

Kod:
adb shell settings put secure ui_night_mode 0

Restart your phone after the command.

Alıntıdır, deneyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı