Android 9.0 Özellikleri ve Android Pie Güncellemesi Alacak Telefonların Listesi

Zaten telefon üretip sunmak değil zor olan şey, gerekli yazılım desteğini güncelleştirmeleri sunmak. Büyük firmaların o kadar geniş ürün yelpazesi oluyor ki her bir telefona güncelleştirme verecek bir yazılımcı ekibi ortaya çıkaramıyorlar. Aynı modelin bile birçok farklı varyantı oluyor. Google Pixel gibi bir seçenek madem elimizde yok ya OnePlus gibi üretici güncelleştirme vermese bile arkasında çok geniş bir geliştirici ve ROM oluşturan kitle olan markalar tercih edilecek ya da LineageOS'yle olabildiğince uyumlu bir telefona sahip olacak kadar şanslı olacaksınız.

LineageOS ROM'unu da kullansan genellikle üreticinin kendi ROM'undaki stabilite olmuyor. Ya kamerasından, ya tasarımından ya da ek özelliğinden feragat ediyorsun.

Her yıl birkaç değişiklikle yeni tasarımlı telefon çıkmakta. En fazla 2 yıl güncelleme desteği sözünü vermekteler. Bir satış stratejisidir bu da. Yeni modelimi alsın diye.

Ayrıca Android One projesine dahil olması da çok önemli değil. Örneğin Xiaomi Mi A1'e hızlıca sırf vermek için sunulan ilk Oreo güncellemesi birçok sorunla karşılaşılmış ve kısa süreli geri çekilmişti.

Android güncellemesinden çok üretici firmanın arayüz, özellik ve uygulama güncellemesi daha önemli. Örneğin Oreo ile gelen birçok özellik çok daha öncesinde bazı telefon üreticileri tarafından zaten sunulmuştu.

Açıkçası Android P de çıksa R de çıksa beni heyecanlandırmıyor. Halen gözümde çok yetersiz ve güvenlik açıkları çok olan bir sistem.

ROM bence çare değil. Her ROM'un bir eksiği oluyor. Kendi kullandığım ZenFone 2 Laser ROM'larının her biri ayrı sorunlu. Pili dayanmıyor, kamerası yazılımdan ötürü kötüleşiyor. Bundan sonra telefon alırsam ya Android One veya Nokia modellerinden birini alacağım. Bazı telefonlara çok kaliteli ROM'lar çıkabiliyor. Fakat nedense bana öyle bir şey denk gelmedi hiç.

Örnek olarak kullandığım S8 için söylüyorum. Bence alacağı son güncelleme olacak. Bunun dışında güvenlik güncellemesi ve fix desteği alacaktır.
Ya da marka bir kere daha güncelleme listesine koyabilir.
Satış ve destek politikası sonucu markalar yeni çıkaracakları telefonları satabilmek için bu kısıtlamayı yapıyorlar.
J7 ve J7 Prime son güncellemelerini aldı. Yeni Android güncellemesi almayacak.
J7 Pro belki sonradan eklenebilir listeye.

Samsung tarafında yeni modeller eklenecektir. J7 PRO (J7 2017) modeline gelecektir. Samsung daha da gelmesi gereken modeller olacak.

@Mert Kesinlikle yağ gibi akar, hatta eğer S6 modeline Experience 8.1 arayüzünü 7.0 ile verseydi bile emin ol çok değişirdi, bilinçli olarak kullanıcıya yeni telefon aldırmak için Samsung böyle yapıyor. Ben S6 kullanıyordum sorun çıktı J7 PRO modeline geçtim J7 PRO donanım olarak bariz geride ancak iki model arasinda arayüz farkı olduğu için normal kullanımda J7 PRO daha akıcı bir arayüze sahipti. Experience arayüzünü S6 modeline vermedi Samsung maalesef.

A7 2017 de eklenir inşallah o listeye. 3 alıyor, 5 alıyor, 7 almazsa OnePlus'a geçerim önümüzdeki sene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…