Android cihazda Android'i kaldırıp Windows kurabilir miyim?

Bir şey merak ettim Android cihazımda Android yazılımını kaldırıp Windows yazılımını yükleyebilir miyim?
İşlemci mimarileri aynı değil. Yine de yüklenir ama tüm özellikler sorunsuz çalışmaz.
Bootloader kısmını tamamen düzenlemeye açabilirseniz evet. Her telefonda olabilen bir şey değil, bulunduğu gibi de genelde o açık kapatılıyor firmalarca.
Tabi bir de bu mesele var 😀

ZenFone serisinde Recep abiler yapmıştı, videosu var bak istersen.
O zamanki ZenFone'larda Intel Atom işlemci vardı, x86 tabanlı oldukları için mümkündü. O yaptıklarında dahi Android'i kaldırıp doğrudan Windows kurmamışlardı.

Bugün cihazların çok büyük bir kısmı ARM işlemci kullanıyor, eğer kullandığınız cihazda da ARM işlemci varsa maalesef o işi unutun derim. Bazı x86 işlemcili tabletlere yükleyenler vardı ama.

O zamanki ZenFone'larda Intel Atom işlemci vardı, x86 tabanlı oldukları için mümkündü. O yaptıklarında dahi Android'i kaldırıp doğrudan Windows kurmamışlardı.

Bugün cihazların çok büyük bir kısmı ARM işlemci kullanıyor, eğer kullandığınız cihazda da ARM işlemci varsa maalesef o işi unutun derim. Bazı x86 işlemcili tabletlere yükleyenler vardı ama.
Windows 10 için ARM versiyonu mevcuttu diye hatırlıyorum. Adları sanırım Windows 10 Business veya 10 IoT Core olarak geçiyor.

Windows 10 için ARM versiyonu mevcuttu diye hatırlıyorum. Adları sanırım Windows 10 Business veya 10 IoT Core olarak geçiyor.
Haklısınız, bakın onu göz önüne almadık. Ama yanlış bilmiyorsam direkt Windows 10 on ARM (WoA) diye geçiyordu, IoT olan IoT uygulamalar için bir alternatif, arayüzü olmaması lazım onun. WoA ile olabilir aslında ama uygulayan da hiç duymadım. Biraz araştırmak gerek. 🙂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı