Android cihazlarda konum kapatılmasını önlemek mümkün müdür?

BerkayBilgin1

Hectopat
Daha fazla  
Sorunu özetleyecek olursam, Android cihazlardaki cihazımı bul özelliği cihaz konumu kapatılınca hiçbir ise yaramıyor, sadece cihazı kilitleyebiliyorsunuz hepsi bu. Ben eğer kullanıcı bir şekilde konumu kapatırsa bunu engellemeyi veya konum ayarlarını bildirim alanı dahil devre dışı bırakmak istiyorum. Bazı makrolara baktım ama bunlar ya kök erişimi istiyorlar ya da istediğim gibi çalışmıyorlardı. Bir önerisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam net bilgim yok ama bence net cevabı var. Telefonunun kilidini çok sağlam yaparsan eğer olası kaybetme durumunda telefonunun içerisine çok zor girecekleri için konum ayarını da kapatamamaları lazım değil mi?

Hocam ben de sana bir şey sormak istiyorum. Bu bahsettiğin cihazımı bul özelliği Samsung olan mı yoksa Google mı? Bir de adresleri hızlıca bilgi veriyor mu?
Mesela seyahat halindesin ve uzaktan bir yakının seni izlese, karşıdaki telefonunu her yenilediğinde senin farklı farklı adreslerini anında alabiliyor mu yoksa bilgiler geç mi gidiyor?

Hocam net bilgim yok ama bence net cevabı var. Telefonunun kilidini çok sağlam yaparsan eğer olası kaybetme durumunda telefonunun içerisine çok zor girecekleri için konum ayarını da kapatamamaları lazım değil mi?

Hocam ben de sana bir şey sormak istiyorum. Bu bahsettiğin cihazımı bul özelliği Samsung olan mı yoksa Google mı? Bir de adresleri hızlıca bilgi veriyor mu?
Mesela seyahat halindesin ve uzaktan bir yakının seni izlese, karşıdaki telefonunu her yenilediğinde senin farklı farklı adreslerini anında alabiliyor mu yoksa bilgiler geç mi gidiyor?

Her Android var ve ortalama 5 dk'da bir güncelleyebiliyorsun.

ChatGPT'ye sordum da tahmin edilebilir şeyler söyledi. Ben de ADB bile bir şeyler yapılabilir diye tahmin etmiştim ama komutlarını bilmiyordum. Belki işinize yarar.

1741515150710.png

ChatGPT'ye sordum da tahmin edilebilir şeyler söyledi. Ben de ADB bile bir şeyler yapılabilir diye tahmin etmiştim ama komutlarını bilmiyordum. Belki işinize yarar.

Eki Görüntüle 2441692

İlk yöntem iyi de ben Android geliştirici değilim, yapamam yani. Uygulama istiyor geliştirilmiş.

İlk yöntem iyi de ben Android geliştirici değilim, yapamam yani. Uygulama istiyor geliştirilmiş.
Ama ADB yöntemi işinize yarıyabilir bilgisayarınız varsa.

Kolaylık olsun diye komutu da bırakayım.
Kod:
adb shell settings put secure location_mode 3

Ama ADB yöntemi işinize yarıyabilir bilgisayarınız varsa.

Kolaylık olsun diye komutu da bırakayım.
Kod:
adb shell settings put secure location_mode 3

Aynen geçici de olsa işimi görür. Zaten ADB'ye hakimim, daha önce kullanmıştım da kalıcı olsaydı iyi olurdu. Google'ı da anlamış değilim, bir uygulama yapıyorsun bari tam koruma sağlasın.

Sorunu özetleyecek olursam, Android cihazlardaki cihazımı bul özelliği cihaz konumu kapatılınca hiçbir ise yaramıyor, sadece cihazı kilitleyebiliyorsunuz hepsi bu. Ben eğer kullanıcı bir şekilde konumu kapatırsa bunu engellemeyi veya konum ayarlarını bildirim alanı dahil devre dışı bırakmak istiyorum. Bazı makrolara baktım ama bunlar ya kök erişimi istiyorlar ya da istediğim gibi çalışmıyorlardı. Bir önerisi olan var mı?

Android dediğiniz cihaz Samsung ise, Cihazımı Bul özelliğini çalıştırınca konumu otomatik açıyor bende.

Nasıl açıyor bende açmıyor? Samsung'un kendi bul uygulamasını mı kullanıyorsunuz yoksa Google'a ait olanı mı?

Mesela bilgisayardan Samsung'un Smart Things Find sitesine giriyorum. Konumu öğrenme yerine tıklayınca telefonun konumu açılıyor. Bilgisayarda da o konumu görüyorum. Ama tabii telefonda blidirim panelinde falan konumun açıldığı gözüküyor. Sizde açılmıyorsa uygulama izinleriyle ilgili bir durum olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı