Android cihazlarda uygulamalar tam ekran olmuyor

spancer

Megapat
Daha fazla  
IPhone'dan Samsung S24 Ultra telefona geçtim ama Instagram gibi uygulamalar iphone'dakilere göre tam ekranmış gibi hissetirmiyor. Özellikle hikaye ve Reels izlerken üst tarafta üç farklı renk görünüyor ve inanılmaz amatör ve dandik duruyor. Örnekleri aşağıda bıraktım. Sebebi nedir? Veya çözümü var mıdır?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241229_175337_Instagram.jpg
    60,2 KB · Görüntüleme: 302
  • Screenshot_20241229_175433_Instagram.jpg
    36,5 KB · Görüntüleme: 199
Komik olmayın hocam sizce de yuvarlak içine aldığım yer tasarım olarak komik ve kötü durmuyor mu?
Samsung olup olmadığını sordum. Amacınız çamur atmak mı çözüm aramak mı?

Ayarlar > Ekran > Çentik (ya da benzeri bir ibare) ayarlarına gelip Instagram için çentiği göster ayarını seçin. Reels ve hikayelerde Instagram tam olarak tam ekrana geçecektir. Benzer sorunlarda diğer uygulamalar için (mesela oyunlar) bu ayarı kullanın.

Samsung olup olmadığını sordum. Amacınız çamur atmak mı çözüm aramak mı?
Hahahahshshahs forumda samsungun ceosu falan mı takılıyor da haberimiz yok? Velev ki çamur atmış olalım kim gücenecek? Komik olmayın arkadaşlar insan gibi gözüme hoş görünmeyen bir yeri soruyorum. Cevap basit diğer arkadaşların da dediği gibi çözüm var veya yok demek yeterliydi aslında.

Başka uygulamalarda ayarlar/ekran/kamera silüeti sekmesinden ön kamerayı göster diyerek tam ekran kullanabiliyorsunuz ama Instagram'da bu durum geçerli değil.

Ben tahmini çözümü atmış bulunmaktayım. Size soru soruyorum birileri ile didişiyorsunuz sonra "hahaha" diye bana başka bir mesaj atıyorsunuz. Samsung fanboyluğu yapmıyorum yapanları da umursamayın. Düzgüncene cevap arayın, tartışma başlatmaya çalışmayın. Deneyin çözülmezse olmadı diye mesaj atın. Zor bir şey değil huh?

Başka uygulamalarda ayarlar/ekran/kamera silüeti sekmesinden ön kamerayı göster diyerek tam ekran kullanabiliyorsunuz ama Instagram'da bu durum geçerli değil.
Instagram'da Reels ya da hikayeler kısmında bu ayarın değişmesi ile siyahlık gitmiyor ama durum çubuğu gizleniyor. Arkadaşın da "3 renk var" sorunu böylelikle 2'ye iniyor.

Mesajları baştan sona okuyun lütfen, tartışma çıkarmaya çalışan kimse yok. Mesajınızın ilk haline böyle bir cevap yazdım ve bence hala çok komik arkasındayım. Çözümü ilk mesajınızdan sonra yazmışsınız görmemişim kusura bakmayın, cevabınız için ayrıca teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…