Dediğim gibi en yakın ideal Vivaldi vardı.
Kiwi browser örneğini bende dedim ama mobilde kiwi PC de başka browser bana doğru mantıklı gelmiyor evrensel değil. PC de Ankara mobilde Konya veriler farklı ortak değil.
Elle link ile AdBlock filtresi ekliyorum her zamana kullandığım 3 tane var.
Reklam engelleme konusunda kötü diyemem ama demedim zaten. Engellediği reklamı orada halen daha reklam varmış gibi gereksiz alanları gösteriyor kozmetik engelleme başarısız.
Safari de eklenti desteği var mağazasında küçümsenmeyecek kadar eklentiler var.
AdGuard AdBlock eklentisi ile tertemiz web sitelerini açıyorum. Çeviri veha Dark mode gibi vb birçok eklentiler var.
Yine en ideal Vivaldi ayarlarında kaydırarak kapat seçeneği var evet. Ama dediğim gibi stabil değildi sanki filtre eklenmemiş gibi açıyordu siteleri bazen.
Yine benim alışkanlıklarıma göre çok eksikliğini hissettiğim bazı browserlarda sekmeyi kapatınca hiç açık sekme kalmayınca yeni sekmeyi otomatik açmıyor illa + yeni sekme aç düğmesine basmak gerekiyor bu konuda da ideal Vivaldi.
2FA sistemi kullanışlı değil hatta yol desem yalan olmaz. Çok derinlerde kullanılması kurması vs zahmetli biraz acayip dediğim gibi kullanışlı değil en azından mesela iOS da ayarlar -parolalar ayarlarına girip Technopat'ın sitesini kullanıcı adı ve şifresi varsa 2FA ekleyebiliyorsun. Technopat'a girdiğinde login olurken otomatik dolduruyor 2FA aktif ise 2FA ekranında doldurayım mı diyor klavyenin üzerinden öneriyor. 3. Parti Microsoft Authenticator veya Bitwarden gibi uygulamaları destekliyor.
Eğer kullandığınız Browser da Adblock filtresi ekleme özelliği varsa verdiğim 3 tane filtreyi ekleyin deneyin bakalım o zaman çok daha iyi anlarsınız. öncesine sonrasın bakmayı unutmayın gerçi zaten ekran resimlerini paylaşacağım aradaki farkları anlarsınız.
En son bardağı taşıran şey otomatik şifre ve 2FA olayı. Browser vb diğer ince değişiliklere alışabilirdim belki.
Cidden bu saydıklarımı bir iOS da deneyimleyin ne kadar pratik hızlı kolay kullanışlı olduğunu anlarsınız. Çok önemsiz görünebilir belki ama bana göre bu ince ayrıntılar önemli sürekli bu şekilde kullanıyorum başka bir şey yapmıyorum.
Yani sonuç olarak altındaki araba Ferrari ama 90'i geçme hız yapma diyor. Android Kullanıcısını yavaşlatıyor kullanım pratikliği vs konusunda.
Bende mi sorun var ben mi yapamadım diye konusunu bile açmıştım.
Hem iOS hem de Android kullanıyorum. IOS'un şifre ve 2FA yöneticisi özelliği kullanımı kayıtlıysa algılayıp otomatik doldurması çok başarılı. Aynı şekilde diğer şifre yöneticisi ve 2FA uygulamalarınında kullanımı kayıtlıysa otomatik doldurması başarılı. Fakat Android'de bu durum biraz sancılı...
İlk 5 Resim hem kendi parola sistemi hem de 3. Parti uygulamalar ile otomatik şifre ve 2FA doldurma özelliği iOS da var.
Diğer resimleri ise browser ile ilgili dediklerim. Safari haricinde iOS da da Android'de de böyle yani reklamları engelleme haricinde gereksiz şeyleri engelle konusunda başarısız evrensel uygulama kullanmak istediğimde. Yani Kiwi haricinde diğer Browserlarda eklenti desteğinin olmamasına şaşıyorum özgür Androidde .
Safari + AdGuard
Eki Görüntüle 1943851Eki Görüntüle 1943852Eki Görüntüle 1943857Eki Görüntüle 1943858Eki Görüntüle 1943859Eki Görüntüle 1943862Eki Görüntüle 1943863Eki Görüntüle 1943864Eki Görüntüle 1943865