- Makaleler
- 30
Telefonda oyun yapıp Google Play Store'da yayınlamak istiyorum.
ÜzdüBilgisayardan Java veya Kotlin dillerini öğrenip Android Studio adlı programda yazabilirsin. Ama telefondan nasıl yapılacağını bilmiyorum.
İlginç bir sitem.ÜzdüAndroid Q gelmiş hala telefonda oyun yapılmıyor. Android'in kendini daha fazla geliştirmesi lazım.
Bu neydi şimdiÜzdüAndroid Q gelmiş hala telefonda oyun yapılmıyor. Android'in kendini daha fazla geliştirmesi lazım.
Bu normal bir şey telefondan yazılım veya program yapmak saçmalık olur. Şuan Android üzerinde oynanan oyunların %99'u bilgisayar üzerinden yazılıyor. Bu devirde bilgisayarsız işlem yapmak zor her şey telefonla olmuyor maalesef.ÜzdüAndroid Q gelmiş hala telefonda oyun yapılmıyor. Android'in kendini daha fazla geliştirmesi lazım.
Şu an için böyle bir şey mümkün değil maalesef. Ben bile bir uygulama geliştirirken çift monitör çalışıyorum. Telefonun, bilgisayara göre çok küçük olan ekranından hem çalışıp, hem de uygulamayı denemek zor olur açıkçası. Performans konusu var bir de. Ayrıca telefonun ekran klavyesinden kod yazmak, yapılış süresini arttıracaktır.ÜzdüAndroid Q gelmiş hala telefonda oyun yapılmıyor. Android'in kendini daha fazla geliştirmesi lazım.
Sana çok saçma gelebilirBu neydi şimdi![]()
Öyle yüklü grafikli aşırı kodlama gerektiren oyundan kast etmemiştim. Ufak çaplı (2048 diyelim) bu tarz oyunlarda oluşturabilseydi keşkeOyun motoru kullanmadan Android Studio programını ve Java veya Kotlin dilini kullanarak basit bir şey yapabilirsin ama daha işlevsel bir oyun yapmak istiyorsan Unity'yi (oyun motoru) ve C# dilini kullanman gerekiyor. 3D modelleri ve animasyonları oluşturmak için de Blender programını öğrenmen gerekiyor. 3D modellerle uğraşamam dersen, Unity Asset Store'dan ücretsiz modelleri kullanabilirsin.
Şu an için böyle bir şey mümkün değil maalesef. Ben bile bir uygulama geliştirirken çift monitör çalışıyorum. Telefonun, bilgisayara göre çok küçük olan ekranından hem çalışıp, hem de uygulamayı denemek zor olur açıkçası. Performans konusu var bir de. Ayrıca telefonun ekran klavyesinden kod yazmak, yapılış süresini arttıracaktır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.