Rehber Android için parola yöneticisi: Keypass

Bu konumuzda Android için açık kaynak olarak geliştirilmiş ve sadece lokalde çalışan parola yöneticisi olan keypass uygulamasından bahsedeceğim.

Ufak bir not: Diğer yazılarımın aksine ekran görüntüsü paylaşamayacağım. Güvenlik ilkesi sebebi ile kayıt alınamamakta.

İlk olarak uygulamayı açtığımızda bizleri uygulamaya şifre koymamız için bir ekran karşılamakta. En az 1 basamaklı şifre koyabilmekteyiz.

1.png

Ana ekranı oldukça sade, bom boş neredeyse. Sağ altta hesabımızı, şifremizi ve 2FA kodumuzu girebildiğimiz bir ekran karşılamakta. Sol alt tarafta ise ana ekrana, şifre üreticisine ve ayarlara erişimimiz için butonlar bulunmakta.

2.png

Uygulamada gpm(Google parola yöneticisi) ve Keepass'tan parolalarımızı aktarabiliyoruz ama Bitwarden kullanıyorsanız hesapları yeniden elle girmeniz gerek.
Ayrıca şifreleri içeri aktarabilseniz de gpm ve Keepass'a yeniden dönüş yapamamaktasınız, yani elle yeniden girmeniz gerekir.

Uygulamada şifreleri dışa aktarırken sizlere şu soruyu soruyor: Yedeğin çözülmesi için kelime vereyim mi yoksa sen mi girersin?

Benim tavsiyem kendiniz kelime girin. Hatırlamanız kolay olacaktır en azından.

Aslında diğer parola yöneticilerinden pek bir farkı yok, sadece internet ile hiçbir bağlantısı yok. Kendim de sonradan kontrol ettim, internet yetkisi eklenmemiş.

Bu uygulamayı "şifre yöneticisi kullanayım ama internete bağlanan hiçbir açık kaynaklı uygulamaya güvenmiyorum." diyen kişiler için uygun olduğunu düşünüyorum.

Bitwarden kullanıyorsanız hesapları yeniden elle girmeniz gerek.
Üzdü, Bitwarden'dan devam edeceğim öyleyse. Yine de ilgimi çekti, denerim ve hoşuma giderse Keypass'e geçiş yaparım belki. Ellerine sağlık hocam.
hiçbir açık kaynaklı uygulamaya güvenmiyorum." diyen
Tamamdır, benlik değilmiş.🥲🤣

Yıl 2025 olmuş halen daha Apple gibi yapamadılar. Bilerek mi yapıyorlar anlamıyorum. Apple da X bir siteyi açınca kullanıcı adı şifre mail adresi falan kayıt edildiyse kullanıcı adı veya şifre alanına dokunulduğunda Apple'in kendi sistemindeki kayıtlı bilgiler veya Bitwarden gibi uygulamalar hemen kayıt edilmiş bilgileri otomatik doldurayım mı diye öneriypr klavyede. Hatta yine Apple kendi sisteminde veya Bitwarden gibi uygulamalar 2FA yani 2. Aşamalı doğrulama kodunuda öneriyor. Android'in böyle saçma sapan eksik şeyleri var.

Ekleme:
Apple da sadece bir site ile sınırlı değil yani uygulamalarda bile kullanıcı adı ve şifre ve 2FA önerme otomatik doldurma daha kullanışlı pratik.

@sosyal123 Bitwarden'in Android versiyonu ve Samsung Pass"te dediğiniz şeyleri yapabiliyor hocam?

Şimdi işletim sistemi gözü ile bakılırsa Android'in bile birden çok türevi olduğunu biliyorsunuzdur. Hepsinin amacı da farklı oluyor ve haliyle her özellik her cihazda bulunmuyor.

Yıl 2025 olmuş halen daha Apple gibi yapamadılar. Bilerek mi yapıyorlar anlamıyorum. Apple da X bir siteyi açınca kullanıcı adı şifre mail adresi falan kayıt edildiyse kullanıcı adı veya şifre alanına dokunulduğunda Apple'in kendi sistemindeki kayıtlı bilgiler veya Bitwarden gibi uygulamalar hemen kayıt edilmiş bilgileri otomatik doldurayım mı diye öneriypr klavyede. Hatta yine Apple kendi sisteminde veya Bitwarden gibi uygulamalar 2FA yani 2. Aşamalı doğrulama kodunuda öneriyor. Android'in böyle saçma sapan eksik şeyleri var.

Ekleme:
Apple da sadece bir site ile sınırlı değil yani uygulamalarda bile kullanıcı adı ve şifre ve 2FA önerme otomatik doldurma daha kullanışlı pratik.
Android'de bu yıllardır var. Yeni veya eksik olan bir şey değil ki.

Hangisi var? Otomatik kullanıcı adı ve şifre dondurma mı 2FA mı yoksa her ikiside mi?
Şu an elimde android telefon yok. Otomatik şifre ve 2FA doldurma video paylaşır misiniz?

D947BF38-DCE7-44DA-9916-8479BAA8C49B.jpeg AAE2B119-1F47-42FB-B6F5-24EC91A0BCB6.jpeg F74702F4-DCB6-4FDE-B4A3-B6484A6F2FD1.jpeg F6D649EC-6F4D-4B09-93BD-8F97BD8DCE1E.jpeg

D3C276AF-BB76-445B-9B1E-51CE211B9541.jpeg C150522C-F495-4E29-8EFF-CE346EF2757E.jpeg 4AAB2B1D-1AB0-4B4B-A47C-9162983872FF.jpeg

Son düzenleme:
Screenshot_20250209_112523_Samsung Internet.jpg

2FA kodlarını da Google play hizmetler için SMS okuma izni verince kendi kendine dolduruyor, doldurmasa bile kodu kopyalamamız için bir işaret çıkıyor.

Sizde de bu görseldeki gibi olması için desteklenen bir klavye uygulaması (Gboard gibi) ve erişilebilirlik ayarlarının açık olması gerekiyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı