Çözüldü Android için PC emülatöründe GPU sürücüsü nasıl değiştirilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Perteval

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Android'de Windows oyunlarını çalıştırabilmek için mobox emülatör kullanıyorum fakat herhangi bir oyunu açmak istediğimde ekranda GPU sürücüsünden kaynaklanan bozulmalar görüyorum. Cihaz olarak mi 10t kullanıyorum ve içerisinde Snapdragon 865 yer alıyor ve bildiğiniz gibi bu işlemcide GPU olarak adreno 650 var. Bu ekrandaki bozulmaların turnip sürücü versiyonundan kaynaklandığını düşünüyorum. Mobox emülatoründe yer alan turnip sürümü, adreno 7xx serisini destekleyen turnip 24.0.0 driveri bulunuyor. Bu driver sürümünü düşürmenin bir yolu var mı? Bu sürümü winlator emülatöründe 24.0.0'dan 23.1.6'ya düşürebiliyoruz ve düşürdüğümde aynı oyunlarda herhangi bir görsel bozulma yaşamıyorum, fakat winlator emülatörü mobox emülatörüne göre oyunlarda daha düşük FPS veriyor o yüzden winlator emülatörü kullanmak istemiyorum. Bu driver sürümünü düşürmenin bir yolu var mıdır? Bilen varsa dönüş yaparsa mutlu olurum.

Cihaz bilgilerim.

Xiaomi Mi 10t.
8 GB RAM.
128 GB ROM.
Android 11.
MIUI 12.5.4

Dosya Ekleri

• IMG_20231219_005216.jpg
    105,2 KB · Görüntüleme: 113
  • IMG_20231219_005155.jpg
    125 KB · Görüntüleme: 108
Çözüm
Anladım hocam teşekkür ediyorum, peki bunu yapabileceğim bir rehber var mı veya çok uzun bir meseleyse hiç ugraşmayayım.
Evet, uzun bir mesele maalesef. Rootfs kurmaktan tutun, GUI kurmaya kadar sıkıntılı çünkü hizmetlerin çoğu Proot, Chroot gibi şeylere tam uygun tasarlanmıyor.

Winlatör bir emulator değil Wine çünkü o bir. Arayüz eklenmiş Wine o bir sadece. Mobox da öyle. Bu sebeple Wine da sürücü değiştirmenin yolunu araştırmanız lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Winlatör bir emulator değil Wine çünkü o bir. Arayüz eklenmiş Wine o bir sadece. Mobox da öyle. Bu sebeple Wine da sürücü değiştirmenin yolunu araştırmanız lazım.
Cümlenin başını sonunu yer değiştiriyorum, birkaç kelime çıkartıp ekliyorum, ısrarla anlamak için okuyorum ama yine de anlayamıyorum. Ne dedin acaba

Şimdi winlator Wine yazılımıyla çalışan bir Windows emülatörü ama diğer emülatörlerde farklı değil yani BOX64DROİD, box4droid, Mobox'da olsa hepsi Wine yazılımıyla çalışan birer Windows emülatörü, sorun burada neyin emülatör olup olmadığı değil belirttiğim emülatörün grafik driver sürümünün nasıl değiştirildiği ile alakalı kaldı ki düzgün bir yorum bile yapamamışsınız hocam.

Sorunuzun ne olduğunu biliyorum zaten. Sadece uyarmak istedim. Çünkü emülatör olmadığını yapımcılar beyan ediyor. İsmi, "Wine is not emulator" kelimelerinin kısaltılmı oluyor. Emülatör olsa PCSX2 vs. gibi olurdu çünkü. Emülatör başka, öyküncü başka. Bu sebeple uyarmak istedim. Bu da sitesinden:

Her neyse, bu tarz uygulamalarda size sunulanın dışında değiştirmenin bir yolu yok. Çünkü bunlar uygulamaya entegre edilmiş ve özel şekilde düzenlenmiştir. Tek yol, Chroot vs ile Ubuntu gibi bir distro kurup, Wine'ı oradan kurup istediğiniz MESA'yı kurmak.

Son düzenleme:

Anladım hocam teşekkür ediyorum, peki bunu yapabileceğim bir rehber var mı veya çok uzun bir meseleyse hiç ugraşmayayım.

Evet, uzun bir mesele maalesef. Rootfs kurmaktan tutun, GUI kurmaya kadar sıkıntılı çünkü hizmetlerin çoğu Proot, Chroot gibi şeylere tam uygun tasarlanmıyor.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…