Android için sistem bakım uygulamaları

BuzzyGamer

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba.

General Mobile GM5 Plus kullanıyorum ve telefonuma sistem bakım uygulaması indirmek istiyorum. Android One projesi altında olduğu için en güncel işletim sistemine sahip.

Sistem bakım uygulaması olarak en başarılı gördüklerim şunlar:

AMC Security - Antivirus Boost

CM Security

Battery Doctor

Dr. Battery - Fast Charger

DU Battery Saver

360 Battery - Battery Saver

CM Battery

Clean Master

360 Security - Antivirüs Boost

Bu arada sistem bakım uygulaması derken kısa bir tabir kullandım. Sistem bakım uygulaması derken demek istediğim pil optimizasyonu, çöp ve kalıntı temizliği, bellek temizliği, klasör veya uygulama kilitleme gibi her konudan işime yarayacak bir uygulama arıyorum ve işinde gerçekten başarılı bulduğum uygulamaları yukarıda listeledim. Çok fazla uygulama seçeneği olduğundan dolayı uygulama seçmekte kararsız kaldım. Bu yüzden konu açıp sizlerin önerilerinizi alma gereği duydum. Sizce yukarıdaki uygulamalardan hangilerini kullanmalıyım? ve yukarıdaki uygulamalar dışında kullanmamı önerdiğiniz uygulamar varsa onlarada bakmak isterim.

Not: Sistem bakım uygulamalarının arka planda çalıştığı için uzun kullanım sürecinde telefonu az çok kastırdığının bende farkındayım fakat yinede kullanmak istiyorum.

En sevmediğim uygulamalar. Her sitede reklamları çıkıyor. Bir işe yarayıp yaramadıkları belli bile değil. Şarj azalınca ışığı kısıyorlar. E bunu işletim sistemi kendisi de yapıyor. Birisi telefonu hızlandırdığını iddia ediyor. Bunu görev yöneticisinden kendiniz de yapabiliyorsunuz. Ve aklınızda işe yarıyor mu gibi sorular kalmıyor. Hatta hızlandırmayı geçin alt seviye bir telefonunuz varsa kasmasına bile neden olabiliyorlar. Ama illaki indireceksen CCleaner indir derim. En azından bilgisayarda işe yaradığını biliyoruz.

Son düzenleme:
Bu uygulamaların hepsi çöp, bir faydası yok. Sistemi gereksiz yere bile yorabiliyorlar. CCleaner da ne kadar fayda sağlıyor bilmiyorum ama bunların yerine kullanılabilir gibi.

AMC Security ve 360 Security dışındaki tüm uygulamalar PlayStore'dan kaldırılmış. Ne kadar güvenilir olduğunu ve işe yaradığını buradan anlayın.

Ayrıca 360 Security denilen uygulama 360 Total Security'ye ait değil. Bu yüzden, benzer isim seçmesinden dolayı dava açılmış sanırım ki o uygulamanın ismi şu an Safe Security olmuş.

Ne idiğü belirsiz şeyler...

Cihazınızı bu tür işe yaramayan ve reklam yığınlı uygulamalarla heba etmeyin, derim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı