Ben forum uygulaması kurmak istiyorum. Bunun daha kolay yolu yok mu? Yazılım bilmiyorum. Hazır programlar yok mu?
Hazır programlar olsaydı, herkes evde forum oluştururdu. Bizzat forum benzeri bir uygulama yapmış biri olarak söylüyorum; istediğiniz uygulama basit bir uygulama değil. Her şey düşündüğünüz kadar kolay değil. Sonuçta emek olmadan yemek olmaz. Yanlış anlamayın fakat durum bu şekilde. Ya belirtmiş olduğum dillerden birini öğrenip sıfırdan yazmaya çalışacaksınız, ki bu en iyimser bir durumda, hiç bir bilginiz olmadığından dolayı en az birkaç ayınızı alır veya twitter vs. klonları yapan kişilerin klonlarını alıp, yapacağınız uygulamayı bu klonun üzerine inşaa edeceksiniz/uyarlayacaksınız.
Diyelim ki biz bu uygulamayı yaptık, nasıl Google Play'e yükleyeceğiz?
O işin en basit kısmı.
Nereden öğrenebililirim? Bir bilginiz var mı?
Udemy'de 20-30 liraya temeli gayet güzel anlatan kurslar mevcut fakat araştırma alışkanlığınız yok ise sadece bu kurslar ile belli bir noktaya kadar ilerlersiniz. Günlük hayatta kullanılan yapıları da araştırmanız gerekiyor sürekli. Udemy dışında kitaplar da mevcut fakat Kotlin'i anlatan kitap var mı bilmiyorum. Java daha eski bir dil olduğu için Java kitabı daha fazla piyasada. Lakin Google artık Kotlin kullanımını öneriyor.