Android OS ve Android sistemi 1.5 GB RAM harcıyor

BÖRÜÜ

Hectopat
Merhaba, telefonumun zaten 2 GB RAM'i var Android OS ve Android sistemi bu RAM'in 1.5 GB'sini harcıyor. Buna bir çözüm bulamıyorum yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eskiden benimde 3GB RAM'lı telefonum vardı. Ondada aynıydı. Teknik Desteğe başvurarak telefonunuza sıfırdan bir Android yerine Android GO sürümünü yükletebilirsiniz. Yaparlar mı bilmiyorum ama.

İşletim sisteminin kendi kullanmak zorunda olduğu bir RAM miktarı var, Android'in doğası gereği biraz fazla kullanıyor yapacak pek bir şey yok. Telefonunuza uyumlu custom ROM varsa bazı ROM'lar daha az RAM harcar, onu deneyebilirsiniz bilgi sahibiyseniz.

Merhaba, telefonumun zaten 2 GB RAM'i var Android OS ve Android sistemi bu RAM'in 1.5 GB'sini harcıyor. Buna bir çözüm bulamıyorum yardımcı olur musunuz?

Normalde Android yapısı gereği çok hafif bir sistem ama asıl yük harcatan Google gms ve telefon üreticilerinde. Bir Galaxy S3'te bile Android 12 kullanabiliyorsun.

Normal, yapacak bir şey yok. İndirdiğiniz arkada sürekli çalışması gereken programlar varsa kontrol edin. En azından bir miktar daha düşer.

Samsung TouchWiz gerçekten bayağı RAM tüketen bir arayüzü. Keza aynı sorun kullandığım S6 Edge'ta mevcut. Ne yazık ki Android olduğundan yapacağınız pek birşey yok. Daha üst model telefonlara yönelmek daha makul.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı