Android otomatik şifre ve 2FA doldurma

Makaleler
6
Daha fazla  
Hem iOS hem de Android kullanıyorum.
IOS'un şifre ve 2FA yöneticisi özelliği kullanımı kayıtlıysa algılayıp otomatik doldurması çok başarılı. Aynı şekilde diğer şifre yöneticisi ve 2FA uygulamalarınında kullanımı kayıtlıysa otomatik doldurması başarılı.
Fakat Android'de bu durum biraz sancılı anladığım kadarıyla. Kayıtlıysa şifreleri dolduyor (pek sağlıklı stabik değil) ama asıl önemli olan benim için giriş yaparken 2FA ekranında otomatik doldurmuyor uygulamaya girip kodu kopyalayıp yapıştırmak gerekiyor.

Bu durum Android'de böyle mi veya çözümü varsa nasıl çözebilirim?

S21 FE 5G Android 13 One UI 5.1 tüm güncellemeler yapılı.
Denediğim test ettiğim uygulamalar.
Google Authenticator.
Microsoft authenticator.
Ve diğer bazı authenticator uygulamaları.
Bitwarden.
Google Chrome.
Samsung internet uygulaması.
Vivald intetnet uygulalaması.

Google şifre yöneticisi gayet stabil şekilde dolduruyor (Oyunlar ve Uygulamalar dahil). 2FA kullanmadim.

Şifre doldurma konusunda sorun yok ama bazen pek sağlıklı stabil değil algılamıyor. Sanırım Microsoft klavye kullandığım için olabilir.
Benim için önemli olan 2FA otomatik doldurmuyor sorayım danışayım dedim.
Android özgür platform ama bu konuda nasıl geride kalmış anlamak zor.
Videolara bakıyorum herkes bir noktaya odaklanıp video çekip yüklemiş.

2FA otomatik doldurma olayını ben de arıyorum bir türlü bulamadım hatta konu açtım dönüş alamadım. 2FA kodunu bildirim olarak bile atsa yeter, doldurmasına da gerek yok. Bilen varsa anlattığında beni de etiketlerse sevinirim.

IOS'da Autofill nasıl yapılıyor 2FA için, ben yeni geçtim de IOS'a, rehber falan var mıdır?

Bitwarden kullanabilirsin. Otomatik doldurma özelliğini ayarlardan halledebilirsin. Ayrıca KeePassXC diye bir program var ama kullanması çok meşakkatli.

Demek anladığım kadarıyla sorun bende değil.

IOS'da Autofill nasıl yapılıyor 2FA için, ben yeni geçtim de IOS'a, rehber falan var mıdır?
İOS ta zaten hem kendi özelliğini kullanıyorum hem de evrensel ve yedek olsun diye yani ios a bağlı kalmamak için Microsoft aut... Ve Bitwarden kullanıyorum.

İOS ta ise
Ayarlar
Parolalar
Kullanıcı adını ve şifreyi doldur en altta ilgili yere 2FA anahtarını yazıp kaydet kodu oluşturmsya başlıyor ve ilgili sitelerde giriş yaparken 6 haneli 2FA kodunu klavyenin üzsrinde göster tıklarsan dokunursan otomatik doldurur.

Teşekkür ederim, birazdan deneyeyim. Senin konunda benim sorunumu çözdük.

Bitwarden kullanabilirsin. Otomatik doldurma özelliğini ayarlardan halledebilirsin. Ayrıca KeePassXC diye bir program var ama kullanması çok meşakkatli.

Android de Bitwarden şifreleri otomatik dolduruyor sorun yok.
2FA otomatik dolduruyor mu öneriyor mu?
Dediğiniz gibi ise satın alırım problem değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…