Android oyun yapmak için Unity ile Kotlin kullanılır mı?

Wack94

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, benim mobil oyun proje yapma hedeflerim var da, kod dili öğrenmek istiyorum ve tabii oyun motorunu da bilmem gerekiyor. İlk öncelikle Android Studio ile mobil oyun yapılır mı? Onunla mobil uygulama yapılır diyorlar, Unity ile 2D ve 3D mobil oyun rahatlıkla yapılır diyorlar ancak Unity C# dilini destekliyormuş mobil oyun için. Unity ile Kotlin dilini kullanamaz mıyım mobil oyun yapmak için?

Platform: Android.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef. C# bilmez lazım.

Sadece C# yeterli mi ne kadar süre de öğrenilir ve şey sormak istiyorum Android Studio ve Kotlin ile yapılamaz mı mobil oyun kaliteli ve rahat bir şekilde.

Birisi yardımcı olabilir mi, nereden başlamalıyım? Konusuna.

Son düzenleme:
Ne kadar sürer, C#'ı öğrenmem ne kadar zamanımı alır ve oyun motoru olan Unity'i öğrenmem ne kadar zamanımı alır ve bir de C# ve Unity'den başka bir şey bilmem gerekir mi?
C#'ı tam anlamıyla öğrenmek diye bir şey yok. İhtiyacın olan konuları öğrenmek daha önemli, çünkü C# oldukça karmaşık ve büyük bir dil.

C#'ı tam anlamıyla öğrenmek diye bir şey yok. İhtiyacın olan konuları öğrenmek daha önemli, çünkü C# oldukça karmaşık ve büyük bir dil.

Ben de onu diyorum ya zaten bunun temeli var orta seviye veya yüksek seviye öğrenmek var zaten öğrenmenin bitmediği bir şey bu ama benim sorduğum şey istediğim bir mobil oyun projesi yapabileceğim kadar bilmek ve istediğim cevabı hala alamadım.

Evet android studio ile de oyun yaparsın ancak çok doğru bir yöntem olmaz. Unity ile de mobil uygulama geliştirebilirsin ancak gereksiz yere uğraşırsın.
Eğer ki algoritman oturmuşsa başka bir dile geçerken pek zorlanmazsın. 2 ayda unity'nin temellerini oturtmuş, birçok basit oyunun klonunu yapabilir hale gelirsin

Evet Android Studio ile de oyun yaparsın ancak çok doğru bir yöntem olmaz. Unity ile de mobil uygulama geliştirebilirsin ancak gereksiz yere uğraşırsın.
Eğer ki algoritman oturmuşsa başka bir dile geçerken pek zorlanmazsın. 2 ayda Unity'nin temellerini oturtmuş, birçok basit oyunun klonunu yapabilir hale gelirsin.

Ha sağ ol daha hızlı öğrenebilirim diye düşünmüştüm eğitim ve ders videolarından ötürü ama bir şey sormak istiyorum Unity hub indirdim Unity lisans alacağım şimdi ücretsiz bir şekilde o yüzden personel sürümü mü daha iyi yoksa öğrenci mi ne yapmalıyım?

Ha sağ ol daha hızlı öğrenebilirim diye düşünmüştüm eğitim ve ders videolarından ötürü ama bir şey sormak istiyorum Unity hub indirdim Unity lisans alacağım şimdi ücretsiz bir şekilde o yüzden personel sürümü mü daha iyi yoksa öğrenci mi ne yapmalıyım?

Öğrenci versiyonunu kullanmadım ancak personel sürümünde hiçbir eksiklik hissetmedim. Personel sürümü kullanabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı