Android oyun yapmak zor mu?

Android oyun yapmak istiyorum. Yapmak zor mu para kazanabilir miyim?

Bir şeyde başarılı olmak için o işi gönülden istemen lazım eğer yola para kazanacağım diye çıkarsan yakın zamanda para kazanamayacağın için çabucak pes edersin.

Android oyun yapmak istiyorum. Yapmak zor mu para kazanabilir miyim?
Knk kazanırsın ama tahmin ettiğin kadar kazanamazsin ilk başta gelişmen lazım iyi bir şekilde kazanmak için yani bek kolay değil özelikle tek kişi isen yazlım, oyun motorunda gelişme felan bide model sorunu oluyor modellemede bilgin yok ise alması pahalı oluyor

Merhaba öncelikle hayır zor değil. Arkadaşlar niye bu kadar zor demişler bilmiyorum. Yaklaşık 1.5 senedir mobil oyun sektöründe oyun geliştirici olarak çalışıyorum. Tek başınıza başlıyorsunuz ve belli bir seviyeye gelene kadar kurslar olsun mevcut popüler projelerin klonu olsun kendiniz üretmeye başlıyorsunuz. Evet her şeyi kendiniz yaparsanız zor. Ama asset store diye bir yer var Unity'de. orada markette tonlarca bedava çizim/efekt/model/ses/animasyon vs bulabiliyorsunuz. Belirli bir seviyeye gelene kadar bu bahsettiğim şekilde oyunlar yapıp portfolyo oluşturuyorsunuz ( yaptığınız işleri bir yerde topluyorsunuz ) ondan sonra da firmalara başvuruyorsunuz. Orada da her işi siz yapmıyorsunuz level tasarımları için başka insanlar, animasyon ve modeller için başka insanlar geliştirme kısmı için başka insanlar da bulunuyor. Zaten iş bulması da belli bir portfolyo seviyesinden sonra zor olmuyor. Sabır istiyor. Bir sürü hata çıkıyor hiçbir şey beklediğiniz gibi gitmeyebiliyor. Ama oturup mantığını öğrenerek bir motor seçip ( örneğin Unity ) onunla bir şeyler geliştirmeye başlarsanız zaman geçtikçe öğreniyorsunuz. Her zaman takılacaksınız, her zaman internetten yardım alacaksınız hiçbir zaman öğrenmeniz bitmeyecek. Ama mutlaka öğreneceksiniz öyle imkansız bir şey değil. Oyun motoru geliştirmek evet zor bir şey o bambaşka bir seviye. Ama oyun motorunu kullanmadan yeni bir motor geliştiremezsiniz. Önce oyun motorunu kullanarak oyunlar üretin. İleride kariyer değiştirecekseniz bir motor yapacak ya da motor yapan bir yerde çalışacaksanız oyun motorunda nelerin olduğunu nelerin nasıl olması gerektiğini biliyor olmanız gerekecek çünkü.
Androide-IOS'a-bilgisayara- lisansınız varsa bütün konsollara birkaç tık ile aynı anda oyun çıkartabiliyorsunuz unity ile. Java ile yapacaksanız tabi imkansıza yakın olur ama mevcut motorlarla o kadar imkansız değil. Ve son olarak evet para kazanabilirsiniz. Bağımsız oyun yaparak ne kadar kazanırsınız bilmiyorum bu binlerce faktöre bağlı ama bir yerde oyun geliştirici olarak çalışırsanız ortalamanın üzeri paralar kazanabilirsiniz. Ama para için yaparsanız zorluklar daha da zor olacaktır. Sevdiğiniz için yapıyorsanız günün sonunda hep keyifli oluyor. En azından 2 senedir unity bana bu zevki veriyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı