Android platform Tools (ADB) ile root yetkisi isteyen programlara yetkileri bilgisayarımdan vermem mümkün mü? Yakınlarda fmd (find my device) denen programı kurdum. Kurulum sürecindeyken okurken yalnızca root ile verilebilen bir yetki gördüm. Biraz daha okudum ve ADB ile yetkilendirmeyi yapabileceğimi okudum. Denilenleri aynen uyguladım ve program sorunsuz çalışıyor.
Bunu diğer programlara da uygulamak mümkün mü? Örneğin afwall şu yetkileri istiyor:
Fmd adb shell pm grant de.nulide.findmydevice android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS kodunu çalıştırmamı istedi. Burada yetkilendirme olduğunu görüyoruz. Bu yordamı afwall ya da Adaway gibi programlara uygulamak mümkün mü?
Bir ara shizuku diye bir proje vardı. O projeyi destekleyen uygulamalarda shizuku etkinken yapabilirsiniz. Desteklemeyen uygulamalarda biraz daha karışık olabilir ama çok kullanmadığım için bilmiyorum.