Android Ram Kullanımını Nasıl Düşürebilirim?

kemal çağlar

Megapat
Makaleler
3
Yer
İstanbul Bayrampaşa
Daha fazla  
Meslek
Üniversite Öğrencisi
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi telefonum RAM'i çok kullanıyor. Clean masterla sürekli temizlesem bile 2 dk sonra aynı uygulamalar tekrardan çalışır durumda oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Android telefonlar ne kadar çok RAM kullanırsa o kadar hızlı çalışır. %70 iyi bir değer. Kasmalar mı yaşanıyor?

Kasma yok ama sadece telefon ilk açtığımda biraz takılma oluyor. Bi 5 dk sonra düzeliyor. Onun dışında bir kasma yok. Sadece biraz tedirgin oluyorum.

Stock ROM telefonunuzu ilk aldığınızda gelen işletim sistemi diyeyim. Ellenmemiş saf.

Root + AOSP tipi bir custom rom ile mumku dediginiz. Stock rom yani telefonun uzerinde gelen rom gereginden fazla kaynak yer.

Bir notebook aldiginizda nasil ki uzerinde gelen isletim sistemi sizin format atarak kurdugunuz isletim sistemine gore yavassa, bundaki mantik da ayni.

İfadeler: 115
Bir notebook aldiginizda nasil ki uzerinde gelen isletim sistemi sizin format atarak kurdugunuz isletim sistemine gore yavassa, bundaki mantik da ayni.
Arkadasimiz dogru soylemis. Ayrica Clean Master gibi sacma uygulamayi silin. O sizin RAM'inizi daha cok yer. Ccleaner kurun daha iyi olacaktir

Son düzenleyen: Moderatör:
Clean Master gibi saçma uygulamaların silinmesine +1 Maalesef bu uygulamalar daha çok kaynak yer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…