Android Rom'u SD karta yükleme (flashlama)

sibermrc

Hectopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Tekniker
Merhabalar;
Sony Ericsson Xperia X8 (e15i) Telefonuma işletim sistemi güncellemek istedim "Jelly Bean" recovery programı ile açılışta açtım cihazı formatladım ve cihazın içindeki tüm veriler silindi işletim sistemi dahil. Şuan bootlayamıyorum Xrecovery programını SD karta yükleyebilirmiyim .Önerebileceğiniz bir yazılım varmdır.
Kullandığım yazılımlar "Superoneclick, flashtool, apk manager, root explorer"

Son düzenleyen: Moderatör:
Önerebileceğiniz bootlanabilir program varmı ?

UYARI: Belirtilen adreste anlatılanların denenmesi sırasında doğabilecek tüm olumsuzluklar deneyen kişiye ait olup bu konuda ne kendim ne forum adına yasal anlamda hiçbir sorumluluk kabul etmediğimi belirtirim.
Sonuç olarak maddi manevi herhangi bir kaybın senin kişisel sorumluluk, tecrübe ve tercihinden ötürüdür. Tavsiyem ve tercihim en yakın yetkili servise götürmen olacaktır. Eğer 18 yaş altındaysan yasal sorumluluklarını düşünerek bu eylemleri yapmaman ve derhal telefonunu yetkili servise götürmen gerekmektedir.

SD Kartın içine boot'lanabilir bir kernel koymanı sağlayacak yollar mevcut, fakat senin durumunda ne kadar işe yarar bilmiyorum. Çünkü "Program" olarak yok öyle bir şeye ulaşamadım.
Oturup internetteki Sony Xperia ile ilgili kodları okuyup, anlayabiliyorsan anlayıp yapman gerek. Anlayamıyorsan deneme yamulma ve sonunda telefonunu yetkili servise götürmen gerekebilir - tabi garanti dışı olacaktır.

Mesela bu yol ciddi bilgi birikimi ve ingilizce dil ihtiyacı içermekte. Kesinliği ise yok.

Ayrıca MSM7227 chipsetli bir Xperia'nın UART kablosu olmadan tamirinin mümkün olmadığını söylüyor pek çok forum ve bu konuda fazla başarı sağlayabilmiş değiller. Denemek ve başarısız olarak telefonunu kaybetme ihtimali senin seçimin olacaktır. Bunu yapacaksan dediğim gibi sorumluluk bana ait değilldir, bilgisayar bilgisi ve elektrik bilgisi gerekmektedir - iş bu tehlike arz eden koşullar oluşturabileceği için karşına çıkan konular da profesyönel yardım alman yasal sorumluluğun dahilindedir, bu yolun ne kadar başarılı olduğu konusunda kesin bir kanıt veya bilgi yoktur, sadece ihtimal dahilinde verilen bir bilgidir bu: -- S1-Omnius konusunda bir deneme --

UYARI: Belirtilen adreste anlatılanların denenmesi sırasında doğabilecek tüm olumsuzluklar deneyen kişiye ait olup bu konuda ne kendim ne forum adına yasal anlamda hiçbir sorumluluk kabul etmediğimi belirtirim.
Sonuç olarak maddi manevi herhangi bir kaybın senin kişisel sorumluluk, tecrübe ve tercihinden ötürüdür. Tavsiyem ve tercihim en yakın yetkili servise götürmen olacaktır. Eğer 18 yaş altındaysan yasal sorumluluklarını düşünerek bu eylemleri yapmaman ve derhal telefonunu yetkili servise götürmen gerekmektedir.

Arkadaşlar Telefonuma Xrecovery programını yükleyip formatı seçtim ve telefon dahili belleğindeki işletim sistemi silindi. Bunu nasıl tekrar yükleyebilirim SD kartı karıştırmadan. Telefon boot ekranondaki marka yazısında kalıyor.

Daha önceki uyarılarla belirttiğim yazıdaki yöntem dışında yapmayı tercih etmeniz gereken yegane şey yetkili servise götürmek. Başka bir yolu bulunmamakta.

Arkadaşlar FlashTool_0.2.9.1 adlı program ile .ftf uzantılı romu telefonun dahili belleğine yükledim şuan herşey ilk alındıgı gün ki gibi. Teşekkürler

Flashtool'u nereden indirdiğin, telefon ve ROM versiyonların, kullandığın ara kabloyu, yaptığın işlem sırasını ayrıntılı olarak yazarsan bayağı bir bilgilendirmiş olursun hepimizi.

Flashtool, XDA geliştiricilerinden Androxyde ve Bin4ry tarafından Sony Xperia cihazları için geliştirilmiş bir yazılım yükleme uygulamasıdır.
Flashtool ile Yapabilecekleriniz:

Yazılımyükleme
Root yapma
Yedekleme ve Geriyükleme
Kernel-Bootyükleme
Bootloader Kilidi Açma/Kapama
Bilgisayar üzerinden telefona uygulama yükleme
.Sin dosyalarını düzenleyebilir
Pc Companion yada Update Service ile yaptığınız güncellemeleri Paketlenmiş Rom (.FTF) haline getirebilirsin

İndirme linki buradan

Flashtool Kurulumu

İndirdiğimiz
  • flashtool-0.9.11.0-windows.exe uygulamasını çalıştıralım ve kuruluma geçelim.

Next Diyelim

Yine
  • Next Diyelim

Install'a tıklayalım

Next diyelim

Finish'e tıklayalım ve kurulumu bitirelim

Driver Kurulumu

Bilgisayarım / C Sürücüsü / Flashtool / Drivers klasörü içerisindeki

Flashtool-driver.exe yi çalıştıralım.

Resimi büyütmek için buraya tıklayın
[TBODY] [/TBODY]

Next Diyelim

Flashmode Drivers,

Fastboot Drivers ve cihazınızın bulunduğu kutucukları işaretleyelim ve

Install'ı tıklayalım

İleri Diyelim

Bu Sürücü Yazılımını Yine de Yükle (Alttaki) diyelim

Son'a tıklayalım

Finish'e tıklayalım ve kurulumu bitirelim.

Not: İşletim sisteminiz Windows 8 ise sürücü imza doğrulamasını devre dışı bırakmalısınız.

Şimdi Flashtool Uygulamasını kullanmaya başlayabiliriz

Flashtool ile Yazılım (Rom) Yükleme

Öncelikle indirdiğiniz yazılımları C:/Flashtool/Firmwares klasörü içerisine kopyalayın ve yazılımların .ftf uzantılı olmasına dikkat edin. Aksi taktirde Flashtool yazılımı görmez.

Flashtool uygulamasını çalıştıralım

Flash (Yıldırım ikonu) butonuna tıklayalım

Flashmode seçip OK diyelim

Sol kısımda Firmwares klasöründeki yazılımlar listelenecektir. Yazılımı seçelim

Contect kısmında yüklenecek olan dosyalar görüntülenir

Wipe kısmındakileri seçerseniz telefon fabrika ayarlarına sıfırlanır ve Data silinir.

Exclude kısmında ise yüklenmesini istemediğiniz dosyaları seçebilirsiniz.

TA dosyasını yüklerseniz telefonunuz Sim-Lock olabilir. Bu dosyayı her yüklemede seçip yüklenmesini iptal etmelisiniz.

Misc kısmındaki No Final Verification'u seçip doğrulama işlemini de iptal etmelisiniz.

Bu işlemleri yaptıysak sonraki adıma geçebiliriz.

Flash butonuna tıklayıp yükleme işlemi için programı hazırlayalım

Bu ekran karşınıza geldiğinde Telefonu bağlayacaksınız.
Telefonu kapatıp 30 sn bekleyin.

2011 ve önceki modellerde Geri tuşuna, 2012 ve sonraki modellerde ise Ses Kısma tuşuna basılı tutup telefonu bilgisayara kablo ile bağlayın.

Flashing Finished yazısını gördüğünüzde işlem tamamdır. Kabloyu çıkartıp telefonu açabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…