Android sistem şarj çok yiyor

SyLaS61

Hectopat
Resimde koydum yani bu neden olabilir çözümü var mı? Açık olduğundan gittiğini falan biliyorum ama %28 sizce çok değil mi?
Telefon Note 10 Pro Xiaomi.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-06-20-13-18-37-835_com.miui.securitycenter-edit.jpg
    Screenshot_2023-06-20-13-18-37-835_com.miui.securitycenter-edit.jpg
    49,9 KB · Görüntüleme: 871
Son düzenleyen: Moderatör:
Resimde koydum yani bu neden olabilir çözümü var mı? Açık olduğundan gittiğini falan biliyorum ama %28 sizce çok değil mi?
Telefon Note 10 Pro Xiaomi.
Sürüm güncellemelrini yaptın mı hocam?

MIUI 14 kurduktan sonra bende de Xiaomi Hizmet Çerçevesi denen uygulama pil tüketmeye başladı cihaz X3 Pro :) Hangi sürümü kullanıyorsunuz bilmiyorum ama MIUI 13 kullanırken böyle bir sorun yoktu bende mesela.

MIUI 14 kurduktan sonra bende de Xiaomi hizmet çerçevesi denen uygulama pil tüketmeye başladı cihaz X3 Pro :) hangi sürümü kullanıyorsunuz bilmiyorum ama MIUI 13 kullanırken böyle bir sorun yoktu bende mesela.

Sizin telefonunuzda sorun vardır. Arkadaşım %70 şarj ile 5-6 saat PUBG oynuyor. Aynı telefon ile.

Sizin telefonunuzda sorun vardır. Arkadaşım %70 şarj ile 5-6 saat PUBG oynuyor. Aynı telefon ile.
Bir sorun olduğunu sanmıyorum MIUI 13 kullanırken en az 4 saat oyun süresi toplamda ise 6-7 saat ekran süresi alıyordum ne zaman 14 kurdum ondan sonra batarya hızlı tükenmeye başladı fabrika ayarlarına dönüp biraz düzelttim ama 13 gibi değil yinede cihaz daha 11 aylık bilemiyorum. Konuyu açan arkadaşın da MIUI kaynaklı bu sorunu yaşadığını düşünüyorum.

Bir sorun olduğunu sanmıyorum MIUI 13 kullanırken en az 4 saat oyun süresi toplamda ise 6-7 saat ekran süresi alıyordum ne zaman 14 kurdum ondan sonra batarya hızlı tükenmeye başladı fabrika ayarlarına dönüp biraz düzelttim ama 13 gibi değil yine de cihaz daha 11 aylık bilemiyorum. Konuyu açan arkadaşın da MIUI kaynaklı bu sorunu yaşadığını düşünüyorum.

X3 Pro zaten belli başına kronik sorunlu bir telefon. Bu yüzden sorunun kaynağı %90 ihtimalle donanımsal olarak bırakıyorum. Telefon zaten güç entegresi ve lehimi %1500 daha sorunlu bir telefon. Çoğu da öyle. Nadir bulursunuz öyle sorunsuz bir POCO telefonu. Ve genelde çoğunlukla yurt içi telefonlar daha çabuk bu sorunu gösterir. Yurt dışı olan sürümlerde nadir de olsa yine vardır. Peki nedir bu pmic yani güç entegresinin benim telefonumda yol açtığı sorunlar der iseniz her şey cevabını veririm. Telefon aralarında çok nadir bir sayıda termal macun olan sürüm ile üretilmiş olup diğer tüm hepsinde kalitesiz lehim ve macunsuzluktan ötürü 45 derece ve üzerine çıktığı zaman aralardaki katmanlar ve lehimler erimeye başlıyor. Bu da zamanla daha fazla ısınma, daha fazla güç kullanma ve daha fazla donma takılma gibi şeyleri başa getirir. Telefon bir gün siz uyuyup uyandığınızda telefonunuzun güç tuşuna basıp " neden POCO X3 Pro telefonum kapalı? " diyerek güç tuşuna basılı tuttuğunuzda asıl sürprizi o zaman görürsünüz. Telefon asla tepki bile vermeyecek hatta açılsa bile bozuk televizyon ekranı şeklinde bir şey ile karşılaşacaksınız. Çünkü lehimler eriyip içerdeki elektrik sistemlerine zarar verecek RAM bacaklarının çoğu ise kopmuş durumda olacak. Peki bu sorun göz göre göre neden önlenmedi? Cevap yine basit. Telefonunuz Xiaomi sınıfının en ucuz üretim sayılabilecek telefonlarından birisi olduğu için bütçe telefonu olarak geçiyor. Ama firma nasıl olsa uygun ürettik biz bu telefonun ekmeğini yedik hala yiyoruz diye firma 6 ay extra garanti ve gelen güncellemeler ile tüm performansı kısmak ile bir şey yapmaktan başka bir şey bilmiyor. Mesela MIUI 12 de batarya limiti 46 derece olan telefonun sıcaklık limiti neden MIUI 14 güncellemesi üzerinde sadece 43 derece? Şirket keyfiyen mi yapıyor?

Yani yukarıdaki pmic sorununu yaşıyorsanız zaten bu konuya yorum yapmamanız gerektiğini bilirdiniz ama bilmiyorsunuz. Sizin yukarıda donanım ne alaka dediğiniz sorun hoparlör seslerinin düşmesine hatta sensörlerin ölmesine bile vesile oluyor. Kusura bakmayın ama sizin telefonunuz %15000 kusurlu olduğu için siz ister 2 saat ekran süresi de alsanız 20 saat ekran süresi de alsanız bu telefona güven olmaz. Araştırıp yorum yapın.

Kaynaklar;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• IMG_20230621_031742_963.jpg
    IMG_20230621_031742_963.jpg
    33,3 KB · Görüntüleme: 212
  • IMG_20230621_031746_777.jpg
    IMG_20230621_031746_777.jpg
    62,2 KB · Görüntüleme: 198

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı