Android Studio "aar metadata" hatası

dogckr

Hectopat
Daha fazla  
Emülatörü çalıştırıp alert diyalog öğremeye çalışıyorum ama bu hataları alıyorum.

Kod:
An issue was found when checking AAR metadata:

1. Dependency 'androidx.activity:activity:1.8.0' requires libraries and applications that.
 depend on it to compile against version 34 or later of the.
 Android APIs.

:app is currently compiled against android-33.

Recommended action: Update this project to use a newer compileSdk.
 of at least 34, for example 34.

Note that updating a library or application's compileSdk (which
 allows newer APIs to be used) can be done separately from updating.
 targetSdk (which opts the app in to new runtime behavior) and.
 minSdk (which determines which devices the app can be installed.
 on).

Actvity main XML'dan mevcut apiyi değiştirsem de aynı hatayı alıyorum.
SDK ayarları başka bir uygulamada emülatörü açıyor.

Proje oluştururken minimum SDK 24'dü ben 34 yaptım düzeldi ama diğerlerinde düzgün çalışıyordu anlamadım.

Son düzenleme:
Soldaki Projeden "build.gradle (Module: app)" i aç ve orda implementation 'com.google.android.material:material:1.10.0' daki 1.10 u 1.8.0 yap düzelir

ChatGpt
Android Studio'da bağımlılıklarınızı güncellemek için build.gradle dosyalarını düzenlemeniz gerekebilir. Belirttiğiniz güncelleme işlemi, uygulamanızın kullanmakta olduğu Google Material Design kütüphanesinin sürümünü değiştiriyor. Aşağıda bu güncellemeyi nasıl yapacağınızı adım adım açıklamaya çalışacağım:

1. Android Studio'yu açın.
  2. Projenizin sol tarafında bulunan "Project" (Proje) sekmesine geçin.
  3. Projenizdeki "build.gradle (Module: app)" dosyasını bulun ve üzerine tıklayın. Bu, uygulamanızın modül düzeyindeki build.gradle dosyasıdır.
  4. Bu dosyayı açın ve bağımlılıkların bulunduğu dependencies bölümünü bulun. Bu bölüm genellikle şu şekildedir:
gradleCopy code
dependencies {
implementation 'com.google.android.material:material:1.10.0'
// Diğer bağımlılıklar
}

1. Yukarıdaki kodun içindeki sürüm numarasını 1.8.0 olarak değiştirin. İşte değişmiş hali:
gradleCopy code
dependencies {
implementation 'com.google.android.material:material:1.8.0'
// Diğer bağımlılıklar
}

1. Dosyayı kaydedin.
  2. Sağ üst köşede bulunan "Sync Now" düğmesine tıklayarak değişikliklerinizi senkronize edin. Bu işlem, yeni sürümün indirilmesini ve projenizin güncellenmesini sağlayacaktır.
  3. Senkronizasyon işlemi tamamlandığında, artık yeni Material Design kütüphanelerini kullanıyorsunuz demektir.
Bu işlem sonucunda projenizdeki Material Design bileşenlerinin yeni sürümünü kullanacaksınız. Bu, uygulamanızın daha yeni özellikler ve düzeltmeler içerebileceği anlamına gelir. Güncellemelerin uygulamanızda herhangi bir uyumsuzluğa neden olup olmadığını kontrol etmek için test etmeyi unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…