CodeBot Femtopat Katılım 7 Şubat 2023 Mesajlar 90 Daha fazla Cinsiyet Erkek 6 Nisan 2023 #1 Merhaba arkadaşlar. Ben Java ile Android uygulama yapıyorum. Android Studio kullanmıyorum. Ben sadece ekranın yuzune yazı yazmak istiyorum. Hello world gibi. Nasıl yapabilirim? Java:Panoya kopyala package com.dnm; import android.app.Activity; import android.os.Bundle; public class MainActivity extends Activity { @Override protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) { super.onCreate(savedInstanceState); } } Kod bu. Kodun neresine hangi komutu yazmalıyım? Ekrana "hello world" yazdırmak icin. Cevaplarsanız sevinirim. Son düzenleyen: Moderatör: 6 Nisan 2023
Merhaba arkadaşlar. Ben Java ile Android uygulama yapıyorum. Android Studio kullanmıyorum. Ben sadece ekranın yuzune yazı yazmak istiyorum. Hello world gibi. Nasıl yapabilirim? Java:Panoya kopyala package com.dnm; import android.app.Activity; import android.os.Bundle; public class MainActivity extends Activity { @Override protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) { super.onCreate(savedInstanceState); } } Kod bu. Kodun neresine hangi komutu yazmalıyım? Ekrana "hello world" yazdırmak icin. Cevaplarsanız sevinirim.
3 300319 Zettapat İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 4 Aralık 2018 Mesajlar 21.763 Makaleler 63 Çözümler 478 6 Nisan 2023 #2 Buraya yazılmaz o. Burası App Construct bölümü. Res/values/Strings.xml dosyasına şu kodu girin; XML:Panoya kopyala <resources> <string name="app_name">HelloWorld</string> <string name="hello_world">Hello world!</string> </resources> Anlayamadığım şu; Zaten bir proje açınca HelloWorld otomatik geliyor. Neden tekrar yazdırmak istiyorsunuz? Son düzenleme: 6 Nisan 2023
Buraya yazılmaz o. Burası App Construct bölümü. Res/values/Strings.xml dosyasına şu kodu girin; XML:Panoya kopyala <resources> <string name="app_name">HelloWorld</string> <string name="hello_world">Hello world!</string> </resources> Anlayamadığım şu; Zaten bir proje açınca HelloWorld otomatik geliyor. Neden tekrar yazdırmak istiyorsunuz?
CodeBot Femtopat Katılım 7 Şubat 2023 Mesajlar 90 Daha fazla Cinsiyet Erkek 6 Nisan 2023 #3 Hocam ben Android Studio kullanmıyorum. Ben Android'den gelistiriyorum.
Vavien. Zettapat Katkıda Bulunan Forumun Hafızası 1000'e Doğru İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 20 Aralık 2014 Mesajlar 19.479 Makaleler 6 Çözümler 515 Yer İstanbul 6 Nisan 2023 #4 Toast at. Java kullanma.
RaSGooL Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 26 Mart 2020 Mesajlar 1.788 Çözümler 39 Yer Ankara Daha fazla Cinsiyet Erkek 6 Nisan 2023 #5 Yazdırmak istediğin Activity.xml dosyasına alttaki kod eklenir. XML:Panoya kopyala <TextView android:id="@+id/textView" android:layout_width="wrap_content" android:layout_height="wrap_content" android:text="Hello World" /> Genel olarak View kısımlar xml de yazılır. Java ile kontrol edilir. Ama yok ben illa Java da yazmak istiyorum dersen; Java:Panoya kopyala // in onCreate method TextView textView = new TextView(this); textView.setText("Hello World"); setContentView(textView);
Yazdırmak istediğin Activity.xml dosyasına alttaki kod eklenir. XML:Panoya kopyala <TextView android:id="@+id/textView" android:layout_width="wrap_content" android:layout_height="wrap_content" android:text="Hello World" /> Genel olarak View kısımlar xml de yazılır. Java ile kontrol edilir. Ama yok ben illa Java da yazmak istiyorum dersen; Java:Panoya kopyala // in onCreate method TextView textView = new TextView(this); textView.setText("Hello World"); setContentView(textView);