Arkadaşlar, image button oluşturuyorum direkt sol üste gidiyor, hareket etmiyor. Bu normal butonda da geçerli, text'te de geçerli, relative layout kullandım yine aynı başta verdiği constrain layout da istediğim yere sürüklüyorum ama çalıştırdığımda yine sol üstte gözüküyor. Yardımcı olur musunuz?
Bu şekilde istediğim yere koyuyorum çalıştırınca sol üstte oluyor ancak ekstra relative layout oluşturdum sonra imagebutton ekledim bu sefer direk sol üstte oluyor hareket etmiyor.
Butonu bu şekilde yazdığın zaman sayfanın tam ortasında olacaktır. ConstraintLayout kavramını iyi anlaman için aşağıya bir video bırakıyorum. Kolay gelsin.
Yani butonu sayfanın tam ortasına almak istiyorsan aşağıdaki kodu yazabilirsin.
Butonu bu şekilde yazdığın zaman sayfanın tam ortasında olacaktır. Constraintlayout kavramını iyi anlaman için aşağıya bir video bırakıyorum. Kolay gelsin.
Videoyu izledin mi? Sana burada her şeyi anlatmamı bekleyemezsin Videoyu ve bir kaç ConstraintLayout dersi izlemen senin için faydalı olacaktır. Hatta sen önce ConstraintLayout'un ne amaçla kullanıldığını ve ne işe yaradığını öğenmelisin. İstersen vinsiwow@gmail.com mail adresime mail atabilirsin.
Videoyu izledin mi? Sana burada her şeyi anlatmamı bekleyemezsin videoyu ve birkaç constraintlayout dersi izlemen senin için faydalı olacaktır. Hatta sen önce constraintlayout'un ne amaçla kullanıldığını ve ne işe yaradığını öğenmelisin. İstersen vinsiwow@gmail.com mail adresime mail atabilirsin.
Sağ ol dostum çözdüm olayı.
Yeni konu açmak istemedim bir sorunum daha var benim telefon Redmi Note 8 onda çalıştırınca simgeler falan düzgün ancak başka telefonda simgeler aşağı kaymış falan yani her telefonda farklı şekilde simgeler yerleri bunu nasıl düzelteceğim.