Aktivite dosyasına textView ekliyorum id veriyorum textView1 şeklinde. TextView'e kod tarafından erişmek için build.gradle dosyasına "id ‘kotlin-android-extensions’" ifadesini ekliyorum. Sync'e tıklıyorum sorun yok. Projeyi Emulator üzerinde çalıştırmak için Play butonuna basıyorum ama hata veriyor. Artık bu kod desteklenmiyor.
Hata:
"The 'kotlin-android-extensions' Gradle plugin is no longer supported. Please use this migration guide (Migrate from Kotlin synthetics to Jetpack view binding | Android Developers) to start working with View Binding (View Binding | Android Developers) and the 'kotlin-parcelize' plugin."
@bitwise hocam bana yardımcı olur musun? Umarım iyisindir.
Kendi sorunuma kendim çözüm buldum. 8 gündür uğraşıyorum imanım gevredi vallaha ha.

Çözüm:
build.gradle
app) dosyasına gideceğiz. Sol tarafta. buildTypes kod bloğu var onu tespit edeceğiz. Onun içerisinde debug ve release var. Aşağıdaki gibi kodları oraya ekleyeceğiz.
Bunu unuttum.
Hata:
"The 'kotlin-android-extensions' Gradle plugin is no longer supported. Please use this migration guide (Migrate from Kotlin synthetics to Jetpack view binding | Android Developers) to start working with View Binding (View Binding | Android Developers) and the 'kotlin-parcelize' plugin."
@bitwise hocam bana yardımcı olur musun? Umarım iyisindir.

Kendi sorunuma kendim çözüm buldum. 8 gündür uğraşıyorum imanım gevredi vallaha ha.

Çözüm:
build.gradle
Kod:
release {
debuggable false
shrinkResources true
minifyEnabled true
//içine eklenecek. eklerken hali hazırda zaten var olanları silmeyin.
}
debug {
debuggable true
shrinkResources true
minifyEnabled true
//içine eklenecek. eklerken hali hazırda zaten var olanları silmeyin.
}
Bunu unuttum.
Kod:
buildFeatures{
viewBinding true
} //burayıda android kod bloğunun içerisine koyacağız.
Kod:
import androidx.appcompat.app.AppCompatActivity
import android.os.Bundle
import android.view.View
import tr.com.huseyinaydin.databinding.ActivityMainBinding
class MainActivity : AppCompatActivity() {
private lateinit var binding: ActivityMainBinding
override fun onCreate(savedInstanceState: Bundle?) {
super.onCreate(savedInstanceState)
binding = ActivityMainBinding.inflate(layoutInflater)
val view = binding.root
setContentView(view)
}
fun tikla(view: View){
binding.textView1.setText("Selam")
}
}
Son düzenleme: