Android telefon nasıl iyi ve doğru kullanılır?

Mustafa Yakup

Hectopat
Daha fazla  
İki gün önce yeni bir telefon aldım. Bundan önce 3 yıl kadar T50 kullandım. Fakat sistem çabuk yavaşladı. Telefon çabuk yıprandı. Şu an Casper VIA a1 kullanıyorum. Telefonun nasıl sağlıklı, iyi kullanılabilirim? Bu konuda önerileriniz veya tavsiye edebileceğiniz rehber var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM temizleme gibi uygulamalardan uzak dur. Şarjdayken telefonu fazla kurcalayıp oyun oynamanı önermem hem bataryaya zarar, hem ısınmayı tetikler. Batarya dolumu yaparken ise telefonu genelde tam doldurup sonra şarjdan çıkar, şarj takarken de batarya miktarın aşırı düşük seviyelerde olmasın. Virüs programları kullanmana da gerek yok. Hiç bir şeye yaradıkları yok, virüslü APK dosyalarına dikkat et, sık sık APK yüklemek gibi bir huyun varsa. Benim aklıma gelenler bunlar. Kırılmaz cam ve şeffaf kılıfta tak.

RAM temizleme gibi uygulamalardan uzak dur. Şarjdayken telefonu fazla kurcalayıp oyun oynamanı önermem hem bataryaya zarar, hem ısınmayı tetikler. Batarya dolumu yaparken ise telefonu genelde tam doldurup sonra şarjdan çıkar, şarj takarken de batarya miktarın aşırı düşük seviyelerde olmasın. Virüs programları kullanmana da gerek yok. Hiç bir şeye yaradıkları yok, virüslü APK dosyalarına dikkat et, sık sık APK yüklemek gibi bir huyun varsa. Benim aklıma gelenler bunlar. Kırılmaz cam ve şeffaf kılıfta tak.
Neden şarja takarken aşırı düşük seviyelerde olmasın dediniz?

VIA_A1_1 cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

Telefonları yavaşlatan tek şey depolama biriminin okuma yazma hızının zamanla azalmasıdır. Ram veya işlemciyle alakası yoktur. Sürekli yükle sil yaptıkça depolama birimi yavaşlamaktadır. Formattan sonra telefonun hızlanıp belli bir süre sonra yavaşlaması bu yüzdendir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı