Android telefon önerisi (S20 FE vs A52s vs Redmi Note 11 Pro)

Bütçe
12000

maxvell

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Elektronik müh. adayı
Arkadaşlar malumunuz yıl bitiyor. Bende emektar 5 senelik Galaxy A5 2017 var. Halen iş görüyor. Ekran köşeden darbeli arada tekliyor falan ama çalışıyor. 2023'te dolar yukarı mı koşar cihazlar pahalılaşır yeni vergiler gelebilir diye düşünüyorum. Gelecek yıl IMEI kayıt 6 bin TL civarı olacakmış bu demek oluyor ki telefonlar en az 3 bin lira zamlanacak. Maksimum 10 - 12 bin bütçeye çıkabilirim kredi vs. bir iki gündür S20 FE, A52s ve Redmi Note 11 Pro'nun arasında gidip geliyorum. Xiaomi alırsam kaçak alırım uyguna gelir diyordum orada da IMEI problem malumunuz RSA kilidi olduğu için anakartla uğraşmak gerekiyor o riske girmek istemiyorum. S20 FE çok ısınıyor gibi geliyor ama iyi de bir seçenek. A52s kullananlar övüyor. Ne yapayım taktik verin? (3 seçenekte 5G uyumlu) bir de A52S'i tavsiye ediyorsanız nereden almalıyım?

Arkadaşlar malumunuz yıl bitiyor. Bende emektar 5 senelik Galaxy A5 2017 var. Halen iş görüyor. Ekran köşeden darbeli arada tekliyor falan ama çalışıyor. 2023'te dolar yukarı mı koşar cihazlar pahalılaşır yeni vergiler gelebilir diye düşünüyorum. Gelecek yıl IMEI kayıt 6 bin TL civarı olacakmış bu demek oluyor ki telefonlar en az 3 bin lira zamlanacak. Maksimum 10 - 12 bin bütçeye çıkabilirim kredi vs. bir iki gündür S20 FE, A52s ve Redmi Note 11 Pro'nun arasında gidip geliyorum. Xiaomi alırsam kaçak alırım uyguna gelir diyordum orada da IMEI problem malumunuz RSA kilidi olduğu için anakartla uğraşmak gerekiyor o riske girmek istemiyorum. S20 FE çok ısınıyor gibi geliyor ama iyi de bir seçenek. A52s kullananlar övüyor. Ne yapayım taktik verin? (3 seçenekte 5G uyumlu) bir de A52S'i tavsiye ediyorsanız nereden almalıyım?

S20 FE alınır bu 3 seçenek arasından.

Redmi Note 11 Pro en fazla 1080p30 FPS video kayıt alabiliyor ve OIS yok (benim için bir telefonda en önemli özellik) işlemcisi 12nm ve iyi performans veremiyor.

A52s 4K30,1080p60 FPS video kayıt alabiliyor (Ön kamerada aynı şekilde.), işlemcisi gayet iyi ve fiyatına göre yeterince performans veriyor.

S20 FE hem arka hem ön kamerada 4K60 FPS video kayıt alabiliyor ve işlemcisi 3 telefon arasından en iyisi.

Yani içlerinden en alınabilecek telefon S20 FE. A52s alınabilir ama S20 FE varken tercih edilmez. Redmi Note 11 Pro ise asla ama asla hiçbir türlü para verilmeyecek telefon bana göre.

Note 11 Pro ve A52s asla S20 FE modelinin rakibi olamaz, S20 FE harika bir donanıma sahip ama Türkiye modelleri 5G desteğine sahip değil, çünkü Snapdragon dahili bir modem içermez ve bu bölgesel olarak Samsung tarafından sunulmuş, muhtemelen 5G desteğine sahip bir S20 FE kayıt dışıdır.

Bütçenin biraz üstüne cikabilirsen S21 tavsiye edebilirim.

Snapdragon'lu S20 FE öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı