Android telefona ROM yapmaya nereden başlanır?

Makaleler
2
Daha fazla  
ROM geliştirmek istiyorum ama nasıl, nereden başlanır yapmak için ne bilmek gerekir bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Programlama bilginiz varsa, saf Android'i alıp, düzenlersiniz, ROM'a özel uygulama v.s yazarsınız. Ama çok meşakatli, tek kişiyle olacak iş değil. Ayrıca, telefonun bölümlerini v.s bilmeniz ve belirli kavramları bilmeniz gerekiyor.

Elbette. Ayrıca, daha önce hiç root atmadıysanız, telefonun dosyalarını kişiselleştirmek için oynamadıysanız, custom ROM yüklemediyseniz, hiç kalkışmayın.

Telefonuma kendim root atım kendim ROM yükledim ve softbrick durumundan kurtardım yazılım öğrenmeye başlayıp bu işi yapmam ne kadar sürer sizce

Yazılımı yeterince öğrendiğinizi varsayalım, bir kere tek başınıza yine olmaz, altından kalkamazsınız. Takım halinde, test etmesi için birine, grafikler için birine, paketleme için birine, kernel düzenlemek için birine, çeviri v.s için birine ihtiyacınız var. En azından 5 kişi olmanız lazım. 5 kişiyle, 3-4 ayda belki bir ROM çıkarırsınız. İyimser davranıyorum.

kendi telefonuma cyanogenmod ROM atmıştım. bir videodaki işlemleri takip ettim. odinle ROM attım basitçe ama çilesini de çekersin kameram açılmıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…