Android Telefona Virüs Bulaşması Mümkün Mü?

erenrck

Kilopat
Daha fazla  
Bildiğiniz gibi çoğu siteye girince ads vb. saçma sapan pop-up'lar çıkıyor. Bazen "Telefonunuza Virüs Bulaştı" diyor ve telefonun modeline kadar her bilgisini söylüyor. İnsanın inanası geliyor yani. Bazen pop-up şeklinde çıkan değişik linkler ile reklamlar. Telefon için de antivirüs programı kullanmıyorum. Hem pili çok yiyor hem de pek bir işe yaramadıklarını söylüyorlar. Bu yüzden android telefonlar böyle şeylere karşı savunmasız mı kalıyor? Yani android konusunda çok fazla bilgim yok bu tür şeylerden keylogger vb. envai çeşit virüs bulaşabilir mi telefona?

Android açık platformlu işletim sistemi olduğundan dolayı virüs kapması yüksek fakat bunu önlemek için antivirüs programları satın alın onları kullanın her uygulamayı marketten indirmeyin özellikle uygulama paylaşımcılarını kontrol edin. Web tarayıcılarından çıkan reklamları engellemek için Adguard kullanmanızı tavsiye ederim

Evet bulaşabilir arka planda çalışıp pilinizi, raminizi, internetinizi de sömürebilir. Güvenilen uygulamaları kullandığınız sürece antivirüs programlarına ihtiyacınız olmayacaktır.

Bildiğiniz gibi çoğu siteye girince ads vb. saçma sapan pop-up'lar çıkıyor. Bazen "Telefonunuza Virüs Bulaştı" diyor ve telefonun modeline kadar her bilgisini söylüyor. İnsanın inanası geliyor yani. Bazen pop-up şeklinde çıkan değişik linkler ile reklamlar. Telefon için de antivirüs programı kullanmıyorum. Hem pili çok yiyor hem de pek bir işe yaramadıklarını söylüyorlar. Bu yüzden android telefonlar böyle şeylere karşı savunmasız mı kalıyor? Yani android konusunda çok fazla bilgim yok bu tür şeylerden keylogger vb. envai çeşit virüs bulaşabilir mi telefona?
Android'de, Windows kadar zararlı yazılım yok. Önemli olan uygulama izinleri. Fazla uygulama izni isteyen uygulamalar bilgi çalabilirler. Sizin dediğin reklamlar programı yüklemek için yapılan şeyler. Fazla inanmamak lazım. Eğer antivirüs yüklemek istiyorum diyorsanız;Eset Mobile Security indirebilirsiniz. Gerekli ayarlamaları yaparsanız iyi korur. Ücretsiz sürüm yetecektir. İstenmeyebilecek uygulamaları algıla, tehlikeli olabilecek uygulamalar ve ESET Live Grid'i açınız. Tarama düzeyini ''Derinlemesine'' yapınız. Son olarak haftada 2-3 defa veritabanını güncelleyip tarama yapınız. RAM'ı fazla kullanmadığı için sarj konusunda fazla bir problem yaşayacağınızı düşünmüyorum. Temizlik için Avast Cleanup kullanabilirsiniz. İyi forumlar...

Hem pili çok yiyor hem de pek bir işe yaramadıklarını söylüyorlar. Bu yüzden android telefonlar böyle şeylere karşı savunmasız mı kalıyor?
Telefonda pili çok yer derler, Win 10'a çok HDD yer derler, virüs birşey yapmaz derler, bana birşey olmaz derler, derler de derler. Bu saçmalıklara inananlar yüzünden bu kadar insan dolandırılıyor haberleri yok.
AV açılımı Antivirüs. Antivirüs; Türkçe'de Virüsleri engelleyen anlamına gelir. Ee şimdi ileri zeka çıkıyor antivirüs gereksiz diyor bu hangi kafayla söyleniyor? Dile bile söylediği karşıt olmasına rağmen bu tür sözler kullanılıyor. Hala lazım mı değil mi anlamadıysanız, bunları söyleyenler kendilerinden akıllı cihazlar kullanmayın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı