Android telefonda Proton mail kullanılır mı?

Fitz9668

Centipat
Yer
Ankara
İyi akşamlar ben Android telefonum için Gmail yerine protonmail kullanmak istiyorum ama Play Store için Gmail kullanmak zorunda mıyız? Telefonda Play Store'ya da başka uygulamalar için Gmail kullanmamanın bir yolu var mı?

1- Proton mail mobil uygulaması ve şahsen kullanıyorum

2- Playstore'a giriş yapmak için maalesef gmail hesabınız olmalı. Ancak bir Iphone alırsanız bu sorun çözülür derdim ancak o da Icloud hesabı istiyor maalesef. Eğer bütün kullanacağım uygulamaları FDroid benzeri bir marketten indireceğim veya apk olarak yükleyeceğim diyorsanız da bu sorunu çözmüş olursunuz.

1- Proton mail mobil uygulaması ve şahsen kullanıyorum

2- Playstore'a giriş yapmak için maalesef gmail hesabınız olmalı. Ancak bir Iphone alırsanız bu sorun çözülür derdim ancak o da Icloud hesabı istiyor maalesef.
Android için Google hesabı açmayı neden zorunlu kılıyorlar anlamıyorum.Andorid kurulumunda Gmail kullanmak zorundayız o zaman değil mi?

Android için Google hesabı açmayı neden zorunlu kılıyorlar anlamıyorum.Andorid kurulumunda Gmail kullanmak zorundayız o zaman değil mi?
1- Seni başka eposta servisleri yerine Gmail kullanmaya teşvik ettikleri için. Böylece verilerini daha kolay satabilecekler.

2- Android kurulumunda google hesabı istiyor muydu hiç hatırlamıyorum. O yüzden direkt Playstore'u söyledim çünkü Playstore kullanmak için Gmail hesabı gerektiğini çok iyi hatırlıyorum.

1- Seni başka eposta servisleri yerine Gmail kullanmaya teşvik ettikleri için. Böylece verilerini daha kolay satabilecekler.

2- Android kurulumunda google hesabı istiyor muydu hiç hatırlamıyorum. O yüzden direkt Playstore'u söyledim çünkü Playstore kullanmak için Gmail hesabı gerektiğini çok iyi hatırlıyorum.
Ne yazık ki telefonu sıfırladıktan sonra bir google hesabı ekle kısmı geliyor ve istesende başka bir mail adresi kullanamıyorsun.

Ne yazık ki telefonu sıfırladıktan sonra bir google hesabı ekle kısmı geliyor ve istesende başka bir mail adresi kullanamıyorsun.
Google hizmetleri dışındaki bir sitede kullanmadığınız bir Gmail açabilirsiniz hocam mecburen. Pek yapacak bir şey yok Android'de. Aslında Google'dan arındırılmış bir Android dağıtımı var mıdır diye araştırmak lazım. Aynı Ungoogled Chrome gibi yani.

Google hizmetleri dışındaki bir sitede kullanmadığınız bir Gmail açabilirsiniz hocam mecburen. Pek yapacak bir şey yok Android'de. Aslında Google'dan arındırılmış bir Android dağıtımı var mıdır diye araştırmak lazım. Aynı Ungoogled Chrome gibi yani.
Mecburen sadece Google hizmetleri için hesap açmak durumunda kaldım umarım bir gün Android google'dan bağımsız bir şekilde kullanılır.

Google hizmetleri dışındaki bir sitede kullanmadığınız bir Gmail açabilirsiniz hocam mecburen. Pek yapacak bir şey yok Android'de. Aslında Google'dan arındırılmış bir Android dağıtımı var mıdır diye araştırmak lazım. Aynı ungoogled Chrome gibi yani.

LineageOS gibi ROM'lara yönelin gapps vs. kurmayın sistem temiz bir şekilde yüklenmiş olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı