Android telefonlarda overclock yapılır mı?

Ayhankazgın14

Decapat
Evet bu işlerden pek anlamam merak ettim sorayım dedim. Konumuz Android telefonlara overclock yapılır mı? Yapılabilir ise nasıl yapılır? Hangi uygulama program kullanılır? Hangi kurallara uymamız gerekir? Telefonun tarihi markası özellikleri gibi faktörler etkili midir?
Not: Telefonum: Samsung Galaksi J7 Pro.

Hocam overclock saat hızı arttırmak demek işlemci sürekli tam yükte çalıştırılabilir ama bu ısınma ve pil ömrü sorunlarına neden olur. Samsung'un koyduğu sınırları kaldırmak için Custom Room atmak lazım ama garantisini iptal eder bu durum.

Ben Kernel Flashlamıştım. 1190 Mhz işlemci 2145 Mhz'ye çıkmıştı. Isınma da olmamıştı. İlginç bir şekilde şaşırtmıştı beni ısınmanın olmaması. Şarjda benzer seviyelerdeydi ama çekirdek hızlarına baktığımda gerçekten 2145 Mhz'ydi ve oyun bile oynamıştım. (Oyunda ısınmıştı)
Telefonunuza uygun bir Kernel bulun ve TWRP ile flash'layın.

Bu arada tehlikeli bir yöntemdir onu da belirteyim.

@user1 kızgın atmanızı gerektiren bir şey yok. Arkadaşımız soru sormuş. Ben ise ona yapılma yöntemini anlatıyorum. Yapıp yapmamak ona kalmış bir şey. Sizin yada benim boşver dememiz konu sahibine yardımcı olmak açısından hiçbir yarar sağlamaz. Biz yararını zararını söyleriz. Uygularsa kendisi bilir. İster uygular ister uygulamaz. Bu sizin deyişinizle şekillenecek bir şey değildir. Karar konu sahibinindir.

yav bro yardımcı olacanmı olmacanmı

Teşekkürler bu telefonlardan pek anlamam sadece bazı ekran kartlarına işlemcilerine overclock yapmışlığım var bugün kafama takıldı bir sorayım dedim çok fazla da bilgi bulamadım internette ama bilgisi olan kişileri görmek güzel
Hocam o telefonun normal performansı beş para etmez. Diriyi öldürmek gibi bir şey yaparsın telefona.

Bunu duyduğum iyi oldu neyse çok kurcalamam

Hocam rica ederim. Zaten siz yapmak istediğiniz şeyin tehlikeli yani en azından riskin olmadığını söyleyemezsiniz biliyorsunuz. Ben size bir bilgi sunmak istedim ama bazı arkadaşlar kızgın atıyor.

Kernel flashlamak gerçekten riskli bir iştir. Düzgün bir dosya atmazsanız ciddi manada sorun yaşarsınız. Hardbrick dediğimiz bir durumla da karşılaşabilirsiniz. İlla yapmak istiyorum derseniz ben sizin için en güvenli ve en iyisini araştırabilirim. SM-..... gibi olan kısmı göndermeniz yeterli. Dilerseniz araştırırım.

Hayır teşekkürler yeni bir telefon alacak param yok bozmayalım telefonu

Merhaba telefonlarla mining yapıyorum elimde 100'e yakın telefon filosu var ekranı hasarlı vs. ikinci el alıp bu işe girdim bu kernel flashı bu telefonlarda uygulamak istiyorum sonuçta bunun için aldım riski benim için riskli değil yani bana yardımcı olabilir misiniz nasıl kontak sağlayabilirim sizinle.

O işler uzun zor ve araştırma gerektiren işler maalesef kendiniz öğrenmelisiniz çünkü benim her telefon için kernel arayıp bunu öğretecek maalesef zamanım yok.

O işler uzun zor ve araştırma gerektiren işler maalesef kendiniz öğrenmelisiniz çünkü benim her telefon için kernel arayıp bunu öğretecek maalesef zamanım yok.

Pova 5 için yapılabilinir mi ayrıca Custom ROM yüklesem ne kadar bir performans artışı olur? (not şimdi yapmayı düşünmüyorum sadece merak ettim)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…