Android Telefonlarda Sistem Temizleme ve Virüs Programları Gerekli Mi?

196132

Kilopat
Makaleler
1
Galaxy S3 telefonum var. CleanMaster programı var. 2 günde bir, 1 GB temizlenecek alan var diye bildirim geliyor. Temizliyorum, hızlandırma yapıyorum. Ama bunlar gerekli mi? Gerçekten işe yarıyor mu? Yoksa laf olsun diye mi 1 GB temizlenecek alan var diyor? Aynı şekilde virüs programları da öyle. Bunlar gerekli mi? Gerekli ise, sizin önerebileceğiniz en iyi uygulamalar nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem temizleme yazılımlarını 2-3 ayda bir kullanın. Sık sık kullanılması hızlandırmak yerine yavaşlatacaktır. Zira silinen dosyalar cache dediğimiz ön bellek dosyalarıdır.
Güvenilir ve hafif bir güvenlik yazılımı kurulabilir. Bilinçli bir kullanıcı için gerekli uygulamalar değil.

Eğer Satıcı tarafından yüklenen yazılım varsa silmeyiniz işinizi görür.2 3 ayda bir temizleme tarama gerekli olabilir.

CCleaner ve Clean Master kullanıyorum. bence gerekli. AV çok gerekli değil ama. Herkes tehlikeli bölgelerde dolaşmıyor nitekim.

CCleaner ve Clean Master ikisi bir arada olmaz gibi geldi. Ayrıca Asım beyin dediği de doğru gibi. Bende gözle görülür fark görmedim. Bu telefon eski zaten, ileride yeni telefon alınca kullanayım mı diye sormuştum aslında.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sağ olun. Peki sizin öneriniz hafif bir şey var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…