- Makaleler
- 3
İyi günler. Normalde masaüstünde kullandığım bazı programlar var. Windows üzerinde çalışıyordum. Şimdi tablete kurup orada çalışmam lazım. Söz konusu programlardan birisinin Linux kurulum dosyasını buldum. *.sh uzantılı bir dosya. Araştırmalarıma göre Android üzerinde root Erişimi. olmadan veya emülatörlerdeki gibi performans kaybı yaşanmadan çalıştırmak mümkünmüş. Bazı uygulamaların isimleri karşıma çıktı. Mesela şu an UserLAnd isimli bir program kurulu. Ancak linux terminaline ve kodlarına aşina değilim. Hatta sırf bu yüzden geçmişte Ubuntu, Debian veya Mint gibi sistemleri öğrenme isteğim kayboldu.
Neyse konuya geleyim. Bu UserLAnd veya tavsiye edebileceğiniz başka bir Android uygulama üzerinden nasıl, hangi komutları kullanarak istediğim kurulumu yapabilirim? Daha basit veya GUI arayüzlü bir uygulama var mıdır? Ben bir türlü elimdeki dosyayı çalıştıramadım. Öyle dosya yok deyip hata veriyor terminal.
Güncelleme: Şu an Andronix isimli uygulamadan yardım aldım. Kendisi Google Play Store üzerinde mevcut. Bu program bana XCFE arayüzlü Ubuntu kurmak için yardımcı oluyor. Gerekli betikleri Termux üzerinde çalıştırdı. Sanırım bu sefer olacak. Gelişmeleri sonra ayrıca yazarım.
Neyse konuya geleyim. Bu UserLAnd veya tavsiye edebileceğiniz başka bir Android uygulama üzerinden nasıl, hangi komutları kullanarak istediğim kurulumu yapabilirim? Daha basit veya GUI arayüzlü bir uygulama var mıdır? Ben bir türlü elimdeki dosyayı çalıştıramadım. Öyle dosya yok deyip hata veriyor terminal.
Güncelleme: Şu an Andronix isimli uygulamadan yardım aldım. Kendisi Google Play Store üzerinde mevcut. Bu program bana XCFE arayüzlü Ubuntu kurmak için yardımcı oluyor. Gerekli betikleri Termux üzerinde çalıştırdı. Sanırım bu sefer olacak. Gelişmeleri sonra ayrıca yazarım.
Son düzenleme: