S7 Edge kullaniyorum. Ciktigi gibi Amerika'dan aldim.
Ilk aldigim zamana gore yavasladi, ozellikle resim paylasmaya calistigimda cikan "Share" menusunun yavasligi beni delirtiyor. Bu Andoid'in kronik problemi.
Google has a plan for fixing Android's slow share menu
IOS da kullaniyorum isim geregi, ikisine de uygulama yaziyorum. Bana gore her seye ragmen Android daha rahat. Ama ayni kasma olayi IOS'da yok. Onda da farkli durumlarda kasma oluyor.
Ornegin telefon dilini degistirdiginizde Android cok daha hizli adapte oluyor, IOS gereksiz yere uzun sure bekletiyor. Bu durumun normal kullanimda kimsenin basina gelmediginin farkindayim, cogu kisi telefon dilini senede 2-3 defa degistiriyordur max. Ben gunde 20-30 defa yapiyorum bunu : )
Samsung telefonlarin zamanla icinde depolama zimbirtisi ( hdd ye denk gelen parca artik ne kullaniyorlarsa ) cok yavasliyor. Apple cihazlarda boyle bir sorun yok. Ayrica Apple islemci chipleri single thread performansinda daha gucluler benim gozlemime gore.
Ayrica telefonlardaki GPS in konum gosterirken birden fazla modu oluyor. Bir tanesi "isabetli" gosterim yapiyor, ancak zaman aliyor tam olarak konum belirtmesi. Bu mod, max 10-15 metre civari yanilma payi ile konumunuzu tespit edebiliyor. Ornegin bir yolda hangi şeritte gittigini gorebiliyorsunuz navigasyon sirasinda. Diger modlar, daha az enerji harciyor ve daha kisa surede konum verebiliyor, ancak bu konum daha isabetsiz oluyor. Ornegin kullanicinin hangi sehirde oldugunu anlamak icin bu modu kullaniyoruz. Apple cihazlarda hassas konum bulma daha hizli calisiyor, daha seri ve daha isabetli konum gonderiyor. Bu dedigim seyi benim test ettigim 10 dan fazla cihaza dayanarak soyluyorum. Samsung hepsi. Belki diger modellerde boyle degildir. Ama bu yuzden de IOS cihazlari navigasyon kullanirken hassas konumdan dolayi fazlaca isiniyor ve sarji cok cabuk bitiyor. Android daha direncli, zaten genelde pillerin mAh degeri daha yuksek oluyor.
Android 'in notifikasyon merkezi bence IOS'a gore fersah fersah ileride. Cok daha ozellestirilebilir ve kontrol edilebilir bir yapisi var. Istedigin gibi at kosturabiliyorsun. IOS ona gore cok primitif kaliyor bana gore. Belki yeni versiyonlarda duzeltirler ama son kullanicinin cok salladigini dusunmuyorum bu durumu.