Android ve iOS için native dil

372608

Hectopat
Android için native programlama dili Kotlin ve Java, iOS için Swift diye biliyorum. Bunları kullanmak yerine C++ kullansak native programlama dili yerine geçer mi?
Nasıl olsa Java, Kotlin, Swift high level diller iken C++ Low level bir dil. İşletim sistemleri C ile yazılılyor ve C++ C'nin bir süperset'i.

Android programları Java Byte Code olarak işler. iOS ise Swift olarak. Native olmaz ama cross platform bir dil arıyorsanız Dart/Flutter'a bakın.

Android programları Java byte code olarak işler. iOS ise Swift olarak. Native olmaz ama cross platform bir dil arıyorsanız Dart/Flutter'a bakın.

Yanıtınız için teşekkür ederim. C++ dilini zaten biliyorum ve oyun programlama alanı ile de ilgileniyorum. Cross platform bir dil arayışı içerisinde değilim. Tam tersi iki platform içinde native kod yazmak istiyorum. Java ile oyun programlama yapılıyor mu?

Java ile oyun yapılır yapılmasına ama kendi oyun motorunuzu yazmanız gerekir ki bu vakit kaybı. Hazır oyun motorlarına yönelin. C++ bildiğinize göre Unreal Engine'e bir göz atın derim.

Java ile oyun yapılır yapılmasına ama kendi oyun motorunuzu yazmanız gerekebilir ki bu vakit kaybı. C++ bildiğinize göre Unreal Engine'e bir göz atın derim.

Zaten Unreal Engine kullanarak oyun yazıyorum. Ancak mobil programlamada öğrenmek istiyorum. C++ ile bir mobil uygulama yazmak performans ve görünüm anlamında iyi olur mu?

Zaten Unreal Engine kullanarak oyun yazıyorum. Ancak mobil programlamada öğrenmek istiyorum. C++ ile bir mobil uygulama yazmak performans ve görünüm anlamında iyi olur mu?
Burada anlatmış C++'ın mobil tarafını: C++ ile platformlar arası mobil geliştirme

Eğer mobil uygulama geliştirmek istiyorsanız ve bu uygulama cross-platform olmayacaksa native bir dil kullanın. Ama cross-platform uygulama geliştirmek istiyorsanız cross-platform bir dile bakın.

Java ile libgdx kütüphanesini kullanarak oyun yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…