Android vs iOS

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam aslında fotoğrafa dikkatli bakınca bende fark ettim. Sanki Samsung hep aynı ay fotoğrafını ay fotoğrafı çekmeye çalışınca otomatik olarak photoshopluyor gibi.

Son düzenleme:
İşte aradaki fark bu. Android açık kaynaklı olduğundan ve paralı olmadığından hep dandik gibi görünüyor özellikle Apple kullanıcılarına.
Hiç alakası bile yok, acik kaynak uygulamayı kullanınca herhangi bir şey mi kazanıyoruz? Hep açık kaynak acik kaynak.

Ayrıca Apple hep üst seviyede telefon ürettiğiden kullanıcılarına "Apple kalitelidir." algısı kurmuş.
Kaliteli çünkü, sen su an konuşmana baska telefonda devam edebiliyor musun? Anlık olarak tabletine veya bilgisayara aktarabiliyor musun? Bluetooth olmadan

Evet ama işte olayda bu. Genelleme yapmak zorundasın çünkü o da Android. Sen hayatında kebap yememiş birine leş bir kebap yedirirsen kebaba leş der. Haksız mı? Hayır. Bunu bu şekilde deneyimledi. Sen gidip Adana'da en iyi yerde ya da şehiri de geç. Yedirdin çok mükemmel dedi. Yanlış mı? Hayır. O şekilde deneyimledi. Android'in sıkıntısı bu. Araba içinde bu örnek verilebilir. Sanki Ferrari deriz. Neden? Ferrari'nin tüm araçları lüks ve spordur. Ferrari gündelik 75 beygir araç üretiyor mu? LPG takılmıyor diye içine kapanık mı oluyor. Hayır. O adamlar bu deneyime özel ürün yapıyor. Apple da böyle. Anroid her segmentte var. iOS Tek segmentte var ve kendini konumlandırması üst. Senin için orta olabilir. Marka değeri fiyatlandırması bu ama. Konu başlı başına yanlış zaten. Her segmentte olan bir ürün ile tekil segmentte olan ürünü kıyaslatmak. Buna fan boyluk demek. Bilmiyorum bana bağnazlık gibi geliyor. Ya da kişisel tatmin. Bir nevi çiğere uzanamamak.

Yanıtına gelecek olursak. Evet. Çok değişken ama bugün Android'de ki en büyük pazar payları Samsung, Huawei, Xiaomi. Kötü demiyorum bunlara. IOS'a göre ama maalesef kötü. Bunu bizzat öz babam üzerinde. 57 Yaşındaki belli bir yaştan sonra teknolojiye tanışmış adam iOS daha kolay diyorsa vardır bir keramet.

Halihazırda iki platforma da sahibim ve aktif olarak ikisini de kullanıyorum. S23 Ultra ve 14 Pro Max'i düşünerek de o koca listeyi yazdım. 5S ile Note 3 zamanını düşünerek de. Şu an 5S ile Note3'ün halini düşünerek de.
Hocam olaya fiyatı vs katarsak çooook uzar gider. 70 bine telefon mu olur. gibi....
İşletim sistemi bazında kıyaslanması gerekli. İkiside bedava elinde ve ne düşünürdün gibi...

Android alacaksam da Huawei, Samsung (S serisi ve katlanan zımbırtılar) ve Google dışında bir şey almam. Diğerleri rezalet.
Katlananlar bile buglanıyor. Kafayı yedirtiyor bana.

Hocam evet bunu yapamayız.
Fakat siz Mac dışında bir bilgisayara iTunes veya driverolmadan bağlanabilir misiniz? İşte Android bunu yapabilir

Evet telefonumun ekranını Miracast ile Microsoft bağlan uygulamasına yansıtıp konuşurum. Öyle bir özellik yok demeyin. İsteğe bağlı özellik olarak var.
Tâbi Bluetooth kulaklık kullanmak daha pratik.
Ekrani yansıtmadan konusma, direkt arama aktarma.

Peki Android sana uyanınca gunaydin mesaji ve hava durumunu söylüyor mu?

Google asistana sabah uyandığımda "günaydın" dediğimde hepsi otomatik olarak söyleniyor.
Google asistan da "hey Google" dediğim zaman otomatik açılıyor yani evet bu mümkün.

Ben hiçbir şey söylemiyorum mesela, sen hep alternatif yollar ile Android'i savunuyorsun.

Pixel ülkeye gelse güzel olacak da, nedense yok. O depolama hilesini öğrendiğim iyi oldu

Ekrani yansıtmadan konusma, direkt arama aktarma.
Eki Görüntüle 1868447

Peki Android sana uyanınca gunaydin mesaji ve hava durumunu söylüyor mu?
Eki Görüntüle 1868449

Her gün yeni bir bilgi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…