Android vs iOS

XMixtelXx

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Her açıdan artıları ve eksiyleriyle yazarsanız daha iyi olur. Kullanım kolaylığı olarak hangi işletim sisteminde bir işi halletmek daha kısa sürüyor kısayollar, hızlı erişimler vs. Daha önce 2 işletim sistemini de kullananlar şu an hangisinden daha çok memnun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yıllardır aynı soru Google yazsanız bir çok sonuç bulurdunuz.
Kısaca stabil kullanım olsun şişmesin güncelleme desteği iyi olsun diyorsanız İOS,
Özgür olayım her şey yükleyebileyim kısıtlama olmasın diyorsaniz Android, yeni çıkan modellerde güncelleme destekleride fena değil.
Bana sorarsanız Android derim İOS gereksiz pahalı.

Yıllardır aynı soru Google yazsanız bir çok sonuç bulurdunuz.
Kısaca stabil kullanım olsun şişmesin güncelleme desteği iyi olsun diyorsanız İOS,
Özgür olayım her şey yükleyebileyim kısıtlama olmasın diyorsaniz Android, yeni çıkan modellerde güncelleme destekleride fena değil.
Bana sorarsanız Android derim İOS gereksiz pahalı.
Google' daki incelemelerin çoğunun taraflı incelendiğini düşünüyorum. Android' ten bahsederken hiç İOS' a girmiyolar sanki hiç İOS kullanmadan İOS' u kötülermiş gibi geliyor. Fakat bugün iphone 7 kullanan arkadaşım şuan kullandığım android telefona göre hiç eksik özelliği olmadığını söyledi şöyle bir karşılaştırdık benim yapıpta onun yapamadığı bir özellik olmadığını farkettim ve telefonu jailbreak falan da değildi. Ayrıyeten arkaplan, kilit resminden tutunda temalara kadar herşeyi değiştirebildiğini farkettim. Ve fazladan özelliği bile vardı İOS' ta olup android te olmayan ekranın neresinde olursan ol herhangi bir metni kopyalayabiliyorsun.

Android kullanıcısıyım ve çok memnunum fakat IOS'un stabilitesi de belli. Telefonlarına 5 yıl tam destek veriyor. Mükemmel bir olay. Eğer android cihazlar da IOS işletim sistemine geçse, çoğu mükemmel stabil olur. O yüzden iPhone, iPod ya da iPad alınca, işletim sisteminin de parayla satıldığını düşünüyorum. İşlemcilerinin performanslarına lafımız yok tabi. GPU performansları ortada.

Son düzenleme:
Google' daki incelemelerin çoğunun taraflı incelendiğini düşünüyorum. Android' ten bahsederken hiç İOS' a girmiyolar sanki hiç İOS kullanmadan İOS' u kötülermiş gibi geliyor. Fakat bugün iphone 7 kullanan arkadaşım şuan kullandığım android telefona göre hiç eksik özelliği olmadığını söyledi şöyle bir karşılaştırdık benim yapıpta onun yapamadığı bir özellik olmadığını farkettim ve telefonu jailbreak falan da değildi. Ayrıyeten arkaplan, kilit resminden tutunda temalara kadar herşeyi değiştirebildiğini farkettim. Ve fazladan özelliği bile vardı İOS' ta olup android te olmayan ekranın neresinde olursan ol herhangi bir metni kopyalayabiliyorsun.
Biraz yanlış karşılaştırma olmuş :)
Mesela internetten istediğin dosyayı indirmessin, öyle kafana göre telefona istediğin dosyayı atamazsın, en basidi bilgisayarındaki müzik listeni Android'deki gibi kopyala yapıştır yapamassin.
Ayrıca ben eksik özellik demedim kısıtlamalardan bahsediyorum, içine hangisi sinerse onu al İos iyidir özgürlük istiyorsan Android gerisi İos diyebiliriz.

IOS artılari: Uzun kullanimda daha stabil, güncelleme desteği çok uzun, pil kullanımı daha iyi, Apple garantisi daha iyi.

IOS eksileri: Burada aşırı pahali, kısıtlı bir sistem, her bütçeye hitap etmiyor. Bu kadar pahali cihazlar olmasina rağmen rakiplerinden her konuda da üstün olmuyorlar, avantajli olduğu noktalar CPU ve GPU oluyor.

Android artilari: Daha gelişmiş bir sistem, daha kullanışlı, daha özgür, her bütçeye hitap ediyor. Bütçeye göre daha iyi özellikler sunuyor.

Android eksileri: IOS'a göre uzun kullanimda daha az stabil, güncelleme sorunu, garantileri Apple kadar iyi değil.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı