Android vs webOS vs Tizen

Merhaba,

Uzun dönemdir kendi odama televizyon arayışı içerisindeyim ve daha öncesinde 43" televizyon önerisi ile ilgili konu açmıştım. Ancak açtığım konu, yeterli ilgi görülmedi ve net cevap alamadım. Bunun üzerine yine bütçemi ve kriterimi biraz daha arttırarak 50" televizyon almayı karar verip bu ayın sonuna doğru kesinkes alacağım. Kullanım amacı konusundaki kriterlerim yine bu konuda belirttim. Aklımda 3 model var ve maalesef yine kararsız kaldım:
  1. Philips 50PUS8506 4K Ultra HD 50" 127 Ekran Uydu Alıcılı Android Smart LED TV Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
  2. Samsung Crystal 50AU8000 4K Ultra HD 50" 127 Ekran Uydu Alıcılı Smart LED TV Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
  3. LG NanoCell 50NANO756PA 4K Ultra HD 50" 127 Ekran Uydu Alıcılı Smart LED TV Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Maalesef ki Vatan Bilgisayar, MediaMarkt gibi "sözde" köklü mağazalardaki yetkili personellerden detaylı bilgi almak istediğimde hemen "satış/pazarlama moduna" devreye geçip yine sorularımın cevabını alamıyorum. En basitiyle 3 model arasında kaldığımı belirttiğimde; bana mağazdaki son ürün olan TLC modelini önermeye çalıştılar veya "bu modellerin arasında hiçbir fark yok, direkt Grundig alın!" diye kakalamaya çalıştılar. :) Dolayısıyla yine bir konu açarak sizden fikir almak istiyorum ve eminim aramızda bu konu ile ilgili uzman biri çıkacaktır.

Sormak istediğim sorular da şunlardır:
  1. Akıllı televizyonlardaki işletim sistemleri olan Android, webOS ve tizen arasında hangi işletim sistemi önerilir? Neden?
  2. Aklımda olan 3 modellerin arasında hangisini tercih ederdiniz?
  3. Televizyonu Amazon gibi internety üzerinden almak mantıklı mıdır?
Saygılarımla.

4 yıldır Philips 49PUS7002 modelini kullanıyorum. Gerek Ambilight gerekse Android olmasından dolayı tercih etmiştim. Bu 3 modeli biraz araştırdıktan sonra kayda değer fark var ise mesajı düzeltirim hocam acele ile bakmak istemiyorum.

Android TV'lerin arayüzü zamanla çok şişiyor ve yavaşlıyor. Ben de sizin gibi 2-3 ay önce çok araştırmıştım sonunda Tizen'li Samsung TV'de karar kıldık. Tüm gerekli uygulamalar mevcut ve çok hızlı.

Q60A QLED 4K Smart TV (2021)
Bizim aldığımız model araştırmalarım sonucu bu oldu. Oldukça memnunuz. Panel kalitesi muadillerine göre bence daha iyi.

Tizen tasarım olarakta çok hoş. Evde 2 adet Samsung smart tv bulunuyor. Biri 5 diğeri 2 yıllık ve arayüzde hiçbir sorun yaşamadık. Disney+ gibi önemli uygulamalar da kısa sürede ekleniyor.

İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Samsung 50AU8000 modelini aldım. :)
Muhtemel Perşembe günü elime geçecek, yetkili servis ile montajı yapıldığında talep olursa inceleme konusu açabilirim. ^^

Technopat Haberler

Geri
Yukarı