Android'de kaç farklı yedekleme vardır?

AdemFerr

Decapat
Arkadaşlar kafamı çok karıştıran bir mevzu var. Android'de kaç tane yedekleme vardır? Google Fotoğraflar ile fotoğraf yedekleme var. Bir de Google One ile uygulama şifre yedekleme var (telefon yedeklemesi). Bir de WhatsApp yedeklemesi var diye biliyorum. Başka yedekleme var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunları Android yedeklemesi olarak sayamazsınız. WhatsApp ve Android bir şeyler değildir. Keza Google Fotoğraflar iOS'ta da bulunur. Dediklerinizi sayacak olursak tonla yedekleme var.

Android'de Google One kullanarak yedeklemek yeterli oluyor.

Ben SD kart ya da USB belleğe yedekleyin sonra geri yüklüyorum daha basit oluyor.

Samsung Cloud ile fotoğraf yedeklemesi var, ancak Samsung OneDrive ile anlaştığı için artık OneDrive kullanmanızı istiyor.

Bunları Android yedeklemesi olarak sayamazsınız. WhatsApp ve Android bir şeyler değildir. Keza Google Fotoğraflar IOS'ta da bulunur. Dediklerinizi sayacak olursak tonla yedekleme var.

Bunlar Android yedeklemesi demiyorum zaten. Android telefonlarda kaç tane temel yedekleme vardır diyorum. WhatsApp yedeklemesi, telefon ve fotoğraf yedeklemeleri harici.

Ben SD kart ya da USB belleğe yedekleyin sonra geri yüklüyorum daha basit oluyor.

Flash bellek en rahatı gibi.

Bunlar Android yedeklemesi demiyorum zaten. Android telefonlarda kaç tane temel yedekleme vardır diyorum. WhatsApp yedeklemesi, telefon ve fotoğraf yedeklemeleri harici.

Flash bellek en rahatı gibi.
Siz anladığım kadarıyla Android içindeki tüm verilerinizi yedeklemek istiyorsunuz. Mesela rehberinizdeki kişiler,ana ekran düzeni,yüklemiş olduğunuz uygulamalar ve dahası. Doğru mudur?

O zaman SD Kart ya da Flash belleğe yedekleyebilirsiniz. Hangi verileri yedeklemek istediğiniz orada çıkar siz de istediğinizi seçip yedeklersiniz. Fakat WhatsApp gibi uygulamaların verilerini büyük ihtimal Flash belleğe yedekleyemeceksiniz. O yüzden WhatsApp ya da diğer uygulamaların kendileri üzerinden yedeklemeniz gerekebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…