31 Mart 2021, aynı sorunu Samsung S8 Plus'ta yaşadım ve foruma kadar geldim
androidçi arkadaşlar anlamamış, bir de sorunu anlatamıyorsunuz çünkü sorun yok tarzı yorumlar yapmışlar. Arkadaşlar konuyuhortlatacağım ama:
1- Biz IPhone'larda WhatsApp'tan gelen medyaları "otomatik indirme" seçeneğini seçmediğimizde üzerine tıklamadan o resim açılmıyor.
2- Resim bulanık oluyor ve tıklayınca açılıyor.
3- Resmim üzerine basılı tutunca "galeriye kaydet" gibi bir seçenek çıkıyor istersek WhatsApp sohbetinde yer alan bu medyayı galeriye de eklemiş oluyoruz.
4- Aradan 3-4 hafta 1 ay geçtikten sonra o sohbetten o medyayı bulmak zor olacağı için önemli medyaları indirip galeride saklayabiliyoruz. Ama kaydetmek istemezsek o medyayı sadece sohbette görüp orada bırakabiliyoruz.
Gelelim sorun:
1- Samsung'da medyayı otomatik indirmeme özelliğini açtım.
2- Gelen medya bulanık oluyor tıklıyorum açıyor medyaya bakıp hah şunu galeriye kaydedeyim diyorum öyle bir özellik yok.
3- Paylaş ve ilet var, duruma ekle var galeriye ekle yok.
4- Android'de galeriye ya hepsni otomatik olarak ekleyebiliyorsunuz ya da hiçbirini ekleyemiyor muyuz bu durumda?
Özet olarak arkadaşlar bu durum size gerçekten anlaşılmaz geliyorsa bizim Android'e kesinlikle geçmememiz lazım IOS'un gözünü seveyim...