Android'e alternatif işletim sistemi önerisi

Yusuf BOZDAĞ

Decapat
Android'den ve sıkıntılarından sıkılmış durumdayım. Ayrıca güvenlik olarak tatmin değilim. Yeni bir işletim sistemine ihtiyacım var. Her türlü market uygulamasını açmasına ihtiyacım yok, sınırlı şeylerde ihtiyacım görür. Güvenlik ve hız anlamında sıkıntısı olmayan bir işletim sistemi önerinize ihtiyacım var. Ayrıca kurulumuna dair de bir bilgilendirme yaparsanız sevinirim!

Hocam zaten guvenilir marka yok mu?
2 tane var IOS'la, Android.

Hocam zaten guvenilir marka yok mu?
2 tane var IOS'la, Android.
Temiz kalpli birisin. Açık kaynak kodlu olmayan bir işletim sistemi kullanmak istemiyorum.
KaiOS'lu telefonlara bakabilirsiniz. Yeni nesil tuşlu telefonlarda mevcut olan bir işletim sistemi ve birçok uygulamaya da ev sahipliği yapıyor. KaiOS'lu bir telefon satın alabilirsiniz.
Elimdeki telefondan memnunum yine de teşekkürler.

Temiz kalpli birisin. Açık kaynak kodlu olmayan bir işletim sistemi kullanmak istemiyorum.

Elimdeki telefondan memnunum yine de teşekkürler.
Elinizdeki telefonda Android dışında bir işletim sistemi kullanamazsınız. Custom ROM'lar aracılığıyla başkalarının yaptığı Android sürümlerini kullanabilirsiniz ancak yazılım güncelleme, açıkların yamalanması ve dar kitlelere hitap ettiğinden güvenlik hakkında sorunlar yaratabilir.

İstediğiniz Android sürümlerini kullanmaya izin veren ve tamiri özellikle kolaylaştırılmış cihaz markası olan Fairphone'i de(ülkemizde yok sanırsam) tercih edebilirsiniz.

Sailfish OS, Halium, Ubuntu Touch destekliyorsa telefonunuz bunlar da olabilir. Aslında kullandığınız telefonun modelini vermeniz öneri verebilmek açısından daha sağlıklı olur. PostmarketOS'da çok güzel bir alternatif yine telefonunuzun desteği var ise.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…