Android'e siteden virüs bulaşabilir mi?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bazen Windows'ta bir siteye girdiğimizde virus bulaşabiliyor fakat aynı olay Android'de var mı bilmiyorum. Sadece siteye gireceğim. APK falan hiçbir şey indirmeyeceğim. Ustune gizli sekmeden girersem virus bulaşır mı?

linux sistemlerde virüs diye bişey yok. Zararlı uygulamalar servisler falan yüklenebilir onu da senin onaylayıp yüklemen lazım diğer türlü root erişimi isteyen uygulamalar da bazen kafasına göre bişeyler yükleyip çalıştırabiliyor.
Gizli mod seni hiçbir şeyden korumaz artı bilgi daha vereyim İSS den gizlemez tek özelliği girdiğin parolalar ve geçmişin tarayıcıda hatırlanmaz.
Sitelerden zararlı yazılım bulaşma ihtimali javascript ile olur. Onu da kapatabildiğin tarayıcılar var ama site 1990 lardan kalma bir hale dönecektir, hatta çalışmayabilir site.

Gizli sekme güvenliğinizi arttıracağını sanmıyorum. Gireceğiniz sitelerin en azından sertifikaya sahip olduğundan emin olun.

Doğrudan virüs değil de PUP veya izleyici bulaşabilir. Çok sorun çıkartmazlar zaten ama izleyiciler sizin reklam verilerinizi takip ederler çoğu zaman. İzleyicileri kaldırmanın birçok yolu var zaten çok da tehlikeli değil açıkçası. Siz bir şeyleri onaylamaz veya bir şeyler indirilmesine izin vermezseniz sorun çıkacağını sanmıyorum.

Hocam hiçbir şeye izin vs vermedim indirmedimde 3 4 tane av ile tarattım bir şey bulmadı.

Ve telefona hangi antivirusu önerirsiniz.

Hocam hiçbir şeye izin vs vermedim indirmedimde 3 4 tane av ile tarattım bir şey bulmadı.

Ve telefona hangi antivirusu önerirsiniz.
Şahsen Android için antivirüse gerek duymuyorum. Çünkü zaten uygulamaların ne yapabileceğine kullanıcı kendisi izin veriyor. Eğer tehlikeli izinler vermek zorunda kalıyorsan Shelter[1] uygulaması ile o tehlikeli uygulamaları açabilirsin. Mesela rehber izni versen bile Shelter sayesinde o uygulama boş bir rehbere erişecek. Gene de verdiğin izinlere dikkat etmelisin. Ve ayrıca gene de için rahat etmiyorsa Malwarebytes antivirüsünü kullanabilirsin.
Not: Ne yaptığını bilmiyorsan Shelter kullanma.
Not-2: Eğer telefonuna sistem güncellemeleri gelmiyorsa antivirüs kullanman daha mantıklı olabilir. Açıkçası sistem güncellemelerinin yerini antivirüs tutamaz diye düşünüyorum. O yüzden antivirüs bu durumda çokta iyi bi çözüm değil. Sistem güncellemeleri alınmalı.
[1]: Shelter - Apps on Google Play

Son düzenleme:

Hocam dediğim gibi hiçbir APK indirmedim veya bir şeye izin vermedim gene de sorun olur mu Malwarebytes'te temiz çıktı endişelenmem gerekiyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…