Android'te uygulamaları izole ortamda çalıştırmak mümkün mü?

Makaleler
1
Daha fazla  
Uygulamaların birçoğu gereksiz izin istiyor. Bunları birbirinden izole etme yöntemi var mı?

Banka uygulaması rehbere erişim istiyor.

Oyunlar tüm dosya sistemine erişim istiyor.

Bu uygulamaları kendi alanlarında çalışacak şekilde gerçek rehbere ve dosya sistemine ulaşamayacak şekilde çalıştırmak mümkün mü? Sandbox olarak geçiyor bu yöntem ama Android için bir yöntem bulamadım.

Banka uygulaması rehbere erişim istiyor.

Oyunlar tüm dosya sistemine erişim istiyor.
Erişim iznini reddedebilirsiniz rehber için. Lakin oyunlar dosyalarını kaydetmek için izin istiyor, bu gerekli bir şey.

Dediğiniz şey birazcık zahmetli. Telefonunuzda sanal makine çalıştırarak yaparsınız. Sanal derken tam anlamıyla sanal makine değil ama sanal makine gibi uygulamaları açarken yük bindirirsiniz. Bildiğim yöntemin adı sizin dediğiniz miydi hatırlamıyorum ama ben de yapmıştım, uygulama klonlamaya yarıyordu. Lakin öbür türlü o sanallaştırma uygulamasına izin vermeniz gerekiyor. Bence bu kadar uğraşmayın.

Eğer telefonunuz rootlu ise XPrivacyLua adlı modülü uygulamaların erişim iznini kısıtlamak için kullanabilirsiniz. Normal ayarlardan farklı bir modüldür.
Screenshot_20221217-120708.png

Erişim iznini reddedebilirsiniz rehber için. Lakin oyunlar dosyalarını kaydetmek için izin istiyor, bu gerekli bir şey.

Dediğiniz şey birazcık zahmetli. Telefonunuzda sanal makine çalıştırarak yaparsınız. Sanal derken tam anlamıyla sanal makine değil ama sanal makine gibi uygulamaları açarken yük bindirirsiniz. Bildiğim yöntemin adı sizin dediğiniz miydi hatırlamıyorum ama ben de yapmıştım, uygulama klonlamaya yarıyordu. Lakin öbür türlü o sanallaştırma uygulamasına izin vermeniz gerekiyor. Bence bu kadar uğraşmayın.

Eğer telefonunuz rootlu ise XPrivacyLua adlı modülü uygulamaların erişim iznini kısıtlamak için kullanabilirsiniz. Normal ayarlardan farklı bir modüldür.
Aslında istediğim şey fake rehber, fake dosya sistemi gibi bir şey. Telefon uygulama izin istediğinde geçici rehber kullanılsın mı gibi sorsa sanal makineye gerek kalmadan da kullanılabilir. Sonuçta rehber, dosya sistemi vs çağrılarına işletim sistemi cevap veriyor. Boş rehber, boş dosya sistemi cevabı da verebilir.

İzni reddettiğimde bazı uygulamalar çalışmıyor asıl sorun bu, yoksa hiçbir şeye gereksiz izin vermemekten yanayım tabi ki.

Root kullanmıyorum, ana amaç güvenlik. Root'u kendim resmi SDK'lar ile vs. atamadığım sürece çok da düşünmüyorum.

Root kullanmıyorum, ana amaç güvenlik. Root'u kendim resmi SDK'lar ile vs. atamadığım sürece çok da düşünmüyorum.
Magisk kullanabilirsiniz. Tek yaptığı şey sizin sisteminizde küçük bir dosyayı yamalamak. Bu program açık kaynak kodlu olduğu için bir problem teşkil etmiyor.

Dediğiniz şeyi merak ettim açıkçası. Bir bakayım. Nasıl aratacağımı bulamadım. 😅

Magisk kullanabilirsiniz. Tek yaptığı şey sizin sisteminizde küçük bir dosyayı yamalamak. Bu program açık kaynak kodlu olduğu için bir problem teşkil etmiyor.

Dediğiniz şeyi merak ettim açıkçası. Bir bakayım. Nasıl aratacağımı bulamadım. 😅

Android'in resmi araçlarıyla root yapılıyorsa olabilir anlamında dedim. Android için uygulama geliştirmede kullanılan Android SDK ile cihazın komut satırına vs. erişilebiliyor. Belki onunla basitçe root atılabilse güzel olurdu harici bir araç kullanmamış olurduk ama bildiğim kadarıyla mümkün değil. :(

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı