Anestezi okunur mu?

ozgurr34

Hectopat
Yer
İstanbul/Bağcılar
Daha fazla  
Herkese selamlar, 2 senelik bir bölüm seçeceğim. 2 senelik bölümlerden mezun olduktan sonra iş bulmak için şanslı olmak gerekiyor gibi biliyorum ama kararım bu şekilde. Baktığım bölümlerden anestezi ve bilgisayar programcılığını kendime göre uygun gördüm. Ancak bilgisayar programcılığı hakkında araştırma yapınca pek iyi bir bölüm olmadığını gördüm bu yüzden de anesteziye yöneldim. Sizce iş bulabilir miyim?

4 yıllık bölümlerden de mezun olduğunda şanslı olmak gerekiyor :) tanıdığın olmadan özel veya devlet kurumlarında çalışmak zor olsa gerek. Ayrıca anestezi KPSS ön lisans ile ataması olan bir bölüm ve benim fikrimce anestesi yerine ilk yardım iş sağlığı güvenliği veya laborantlık bakılmalı. Anestezinin zor bir bölüm olduğunu ve ayrıca özel kurumlarda asgari ücret ile çalıştırıldığını bilmenizi isterim.

4 yıllık bölümlerden de mezun olduğunda şanslı olmak gerekiyor :) tanıdığın olmadan özel veya devlet kurumlarında çalışmak zor olsa gerek. Ayrıca anestezi KPSS ön lisans ile ataması olan bir bölüm ve benim fikrimce anestesi yerine ilk yardım iş sağlığı güvenliği veya laborantlık bakılmalı. Anestezinin zor bir bölüm olduğunu ve ayrıca özel kurumlarda asgari ücret ile çalıştırıldığını bilmenizi isterim.
Anladım, teşekkür ederim. Dediğinizi dikkate alacağım.

Anladım, teşekkür ederim. Dediğinizi dikkate alacağım.

Rica ederim. Ayrıca bir şey daha belirtmek istiyorum. Kendim 2 sene tbmyo okulunda gıda teknolojisi okudum. 3.85/4 yaptım. Gıda ile ilgili bütün firmalarda sıkıntısız çalışabilirim bunu biliyorum fakat verilen rakamların yetersiz kaldığını da görüyorum. Buradan aslında tüm 2 yıllık bölümlerin devlet kurumlarında çalışılmaz ise maaş ile ilgili sıkıntıları olacağını söyleyebilirim. Yani burada KPSS ön lisans ataması olan ön lisans bölümlerine bakarsanız ve seçiminizi buralardan yana yaparsanız bölümü bitirip KPSS ön lisans atanma ihtimaliniz olur ve belki de atanırsınız.

Herkese selamlar, 2 senelik bir bölüm seçeceğim. 2 senelik bölümlerden mezun olduktan sonra iş bulmak için şanslı olmak gerekiyor gibi biliyorum ama kararım bu şekilde. Baktığım bölümlerden anestezi ve bilgisayar programcılığını kendime göre uygun gördüm. Ancak bilgisayar programcılığı hakkında araştırma yapınca pek iyi bir bölüm olmadığını gördüm bu yüzden de anesteziye yöneldim. Sizce iş bulabilir miyim?
Hayır. Öncellikle çevrende iş olanakları olan ve senin seveceğin bölümlere yönel artık ne bölümü okursan oku hangi üniversitesi okursan oku ve not ortalaman 4/4 olsun iş bulmama ihtimallin çok fazla değil. İş olayları eskisi gibi değil. Şirketlerde eskisi kadar işçi almak istemiyorum alsalar dahi dışarda çok fazla eleman bulunduğu için hem tecrübeli hem de düşük maaş ile çalışmaya razı olan elemanlara yöneliyor.
Tavsiyem KPSS ataması rahat ve gerekli mesleklere yönelmen şuan ki koşullarda %100 'de %100 daha mantıklı olur. KPSS konularıda zaten az buçuk üniversite sınavı gibi düzenli çalışma ile 85-95 rahat alınacak sınav. 4 yıllık bir yere girip en kötü orada 4 yıl boyunca kpss sınavına çalış memur ol.

Hayır. Öncellikle çevrende iş olanakları olan ve senin seveceğin bölümlere yönel artık ne bölümü okursan oku hangi üniversitesi okursan oku ve not ortalaman 4/4 olsun iş bulmama ihtimallin çok fazla. İş olayları eskisi gibi değil. Şirketlerde eskisi kadar işçi almak istemiyorum alsalar dahi dışarıda çok fazla eleman bulunduğu için hem tecrübeli hem de düşük maaş ile çalışmaya razı olan elemanlara yöneliyor.
Tavsiyem KPSS ataması rahat ve gerekli mesleklere yönelmen şu anki koşullarda %100'de %100 daha mantıklı olur. KPSS konuları da zaten az buçuk üniversite sınavı gibi düzenli çalışma ile 85-95 rahat alınacak sınav. 4 yıllık bir yere girip en kötü orada 4 yıl boyunca KPSS sınavına çalış memur ol.

Konu sahibine muazzam mesaj. Tam olarak belirtmek istediklerimdi. 2 senelik bölümlerde atama yapan bölümler ve 4 seneliklerde ise iyi üniversiteler tercih edilmeli.

Hayır. Öncellikle çevrende iş olanakları olan ve senin seveceğin bölümlere yönel artık ne bölümü okursan oku hangi üniversitesi okursan oku ve not ortalaman 4/4 olsun iş bulmama ihtimallin çok fazla değil. İş olayları eskisi gibi değil. Şirketlerde eskisi kadar işçi almak istemiyorum alsalar dahi dışarda çok fazla eleman bulunduğu için hem tecrübeli hem de düşük maaş ile çalışmaya razı olan elemanlara yöneliyor.
Tavsiyem KPSS ataması rahat ve gerekli mesleklere yönelmen şuan ki koşullarda %100 'de %100 daha mantıklı olur. KPSS konularıda zaten az buçuk üniversite sınavı gibi düzenli çalışma ile 85-95 rahat alınacak sınav. 4 yıllık bir yere girip en kötü orada 4 yıl boyunca kpss sınavına çalış memur ol.
Hocam çok yardımcı oldunuz, çok teşekkür ederim. Dedikleriniz aşırı mantıklı geldi. Paramedik okuyup bir yandan kpss'ye hazırlanmayı planlıyorum. Eğer paramedik için yeterli puana yetişemezsem kpss'den diğer memur mesleklerine yönelmeyi düşünüyorum. En garantisi bu şekilde görünüyor. Son olarak sizin önerebileceğiniz kpss'den bir meslek varmı?

Hocam çok yardımcı oldunuz, çok teşekkür ederim. Dedikleriniz aşırı mantıklı geldi. Paramedik okuyup bir yandan kpss'ye hazırlanmayı planlıyorum. Eğer paramedik için yeterli puana yetişemezsem kpss'den diğer memur mesleklerine yönelmeyi düşünüyorum. En garantisi bu şekilde görünüyor. Son olarak sizin önerebileceğiniz kpss'den bir meslek varmı?
En kötü memuriyet > Özel sektörde orta segment veya Mühendis işleri
Devlet hava meydanları puanları yüksek ama güzel meslek
4 yıllık (iktisat, işletme... gibi ) bölümleri okursan (dandik üniversitede olabilir ailenin yanında) kpss-a dan müfettiş olabilirsin 80 puan giriş yapabilirsin ama çalışması bir tık daha zordur ( Hukuk/Makro/Mikro/Muhassebe) konularıdan sınava giriyorsun ama maaş olarak. 90 bin TL aylık alıyorsun. Devlet sektöründe iyi bir meslek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı