Angular'ı bilen biri React'i de öğrenmeli midir?

VectorTheGreat

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz
Gigabyte RTX 3060TI 8 GB
Apacer Panther Black-Gold 16 GB (2x8) DDR4 3200 Mhz
Gigabyte A520M K V2 AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
AGI 512GB NVMe M.2 SSD 3500MB Okuma / 3100MB Yazma
Nova Mesh SE TG + 4 ARGB Wıth Controller Siyah Kasa
Xigmatek EN40711 X-Power 600W 80Plus Power Supply
Samsung CRG5 LC24RG50FZRXUF 24" 4 MS 144 Hz HDMI Full HD Curved VA LED Monitör
Meslek
Frontend Developer
Sorum başlıktaki gibidir. Şu an Udemy'den aldığım kurstan dolayı Angular öğreniyorum fakat Front-end iş ilanlarına baktığımda neredeyse %90'ı React istiyor. Angular öğrenmem bir dezavantaj mıdır? Veya Angular ve React birbirnin alternatifi mi dir? Angular'ı bilmem React'i de öğrenmemi kolaylaştırır mı?
Angular'ı öğrendikten sonra temel bir backend öğrenmek istiyordum(backend tarafı nasıl çalıştığına dair) fakat React'in popüler oluşundan dolayı içimdeki his Angular'ı öğrendikten sonra React'i de öğrenmemin gerekli olduğunu düşündürüyor. Uzman tavsiyelerinizi bekliyorum. İyi günler.

Bilme zorunluluğu yok. 2 Framework'te aslında temel de aynı şeyi yapıyor. 1'ini bilmen yeterli gelir. Ama bu işler biraz proje bazlı. Şu an React varsa yarın Angular olabilir veya başka bir Framework olabilir.

Amacın Back-End ise Angular'ı biliyorsan yeterli direk Back-End öğrenmeye başla. Hatta Back-End üzerine yoğunlaşacaksan angulara bile gerek yoktu. Tabii Angular'ı öğrenmiş olman iyi.

yok aslında amacım Front-end fakat bazı tavsiyeler üzerine bir şirkette çalıştığında back-end bölümünde çalışanlarla daha organize ve uyumlu çalışabilmen için back-end in giriş kısmını öğren dediler. Back-end şu anlık düşünmüyorum fakat ileride full-stack düşünür müyüm bilemem.

Anladım. Yani şu an kulllanacağınız teknolojiler tamamen gireceğiniz işe bağlı. Aynı durum Back-End için de var. Bir şirket PHP kullanıyor diğeri Node JS diğeri .net. Angular bilmek sizi Front-End kısmında her projeyi yapacak seviyeye getirdi. Önemli olan bu konu da iş bulmak.

anladığım kadarıyla react'i öğrenmem şart değil öyle mi? React ile yapılanları Angular'la da yapabilirim. Peki React tecrübesi isteyen bir firma benim Angular tecrübemi kabul görür mü?

Anladığım kadarıyla React'i öğrenmem şart değil öyle mi? React ile yapılanları Angular'la da yapabilirim. Peki React tecrübesi isteyen bir firma benim Angular tecrübemi kabul görür mü?

Aynen şu an her şeyi yapabilirsin. Ama bu durumlarda işte kullanacağın teknoloji sadece senin insiyatifine bırakılmıyor. İlan da da bu yüzden React Angular veya vue olarak belirtilir.

Şu an da Angular'da uzmanlaştıysanız. İşe girmeye çalışın zamanla React'te öğrenirsiniz zaten. Sonuçta 2'si de JavaScript. Bu arada typescript öğrenmenizi de tavsiye ederim.

Henüz uzmanlaşmadım. Yeni eğitim alıyorum. Hedefim Front-End'de uzmanlaşmak olacaktır ve evet TypeScript'de aynı zamanda öğreniyorum. Teşekkürler yardımınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…