Ani ping sorunu

Rimgoen

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba iyi günler, ben ani ping sorunu yaşıyorum, ama yani hep var olan bir durum değildi bu, yakın bir zamanda modemin yerini değiştirme kararı aldık ve 1 üst kata taşıdık. Kablo çekme işlemini sanırsam elektrikçi bir ekip yaptı işleri bittiğinde modemin DSL ışığı yanmadığını fark ettim sorduğumda internet var dediler ve evet vardı ama o günden sonra sürekli oyunlarda ani ping sorunu yaşıyorum. Kablolu olmama rağmen yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yardımcı olabilecek kişi hizmet aldığın yeri araman ve ekip talep etmen.
Keşke daha önce ekip talep ederek yetkili servise yaptırsaydın bu işlemi.

Sizce DSL yüzünden olan bir sıkıntımı bu.

Sizce DSL yüzünden olan bir sıkıntımı bu.

Bu ani ping ne zaman oluyor? ve ne zaman olmuyor? Saat belirterek yazar mısın? Ayrıca hangi ISS kullanıyorsun? ve altyapın ne? Farklı bir Ethernet kablosu ile denedin mi? Ethernet sürücülerin güncel mi? Bu sorun birçok sebebten kaynaklanıyor olabilir. Belki çağrı merkezi tarafından yapılacak bir reset veya güncelleme sonrası belki de altyapında bir sıkıntı var. Ayrıca bu ping yükselmesi akşam saatlerinde oluyor gündüz olmuyor ise normal diyebiliriz.

Şimdi reis ani ping şöyle zamanı genel olarak yok oyun içinde oluyor biz 2 kardeşiz 2 tane bilgisayar ve elimizde ve bunlar kablolu, ekipler geldi bizim için kablo çekti kardeşim 10 metre ilerimde başka bir odada bende modemin 3M ötesindeyim modem eskiden DSL ışığı yanıyordu şu an bir üst katta taşıdığımızda yanmıyor ve taşıdığımızdan beridir ping var TurkNet kullanıyorum altyapım Türk Telekom'dan Ethernet kablosu deneyemedim çünkü öyle bir uzunlukta internet kablosuna sahip değilim adamlarım verdiği kabloyu kullanıyoruz, ve TurkNet ekibini de yazdım ayriyeten buraya yazma amacım eğer sorun DSL'de ise ekibi çağırıp düzeltmesini isteyeceğim erkenden.

Biraz A2 Türkçe ama olsun.
Ha bir de 1 aydır bir komşumuzda TurkNet'e geçti ama o kendisinin böyle bir sıkıntısının olmadığını söyledi.

Son düzenleme:
Ethernet sürücülerini sil tekrar güncel şekilde yükle.
Modemi reset at.
Varsa öyle bir imkanın farklı bir Ethernet sürücüsü ile dene.
Hala düzelmiyor ise ekip çağırmanı tavsiye ediyorum. Altyapı ile alakalı olabilir veya evine gelen kablolar ile. Tahminim evinde gelen kablolarda sorun olduğunu düşünüyorum. Ayrıca akşam saatlerinde ping yükseliyor ise altyapı yoğunluğundan dolayıdır normal. Ayrıca 2 sorum daha olacak hangi modemi ve hangi paketi kullanıyorsun? (yardımcı olabildiysem çözüm olarak işaretlersen sevinirim)
Ayrıca ISS modem ayarlarınızın yapılandırılması talebinde bulununmanı tavsiye ederim.

A

ASUS DSL-AC750 modemi TurkNet'ini ilk paketin kullanıyorum reseti denerim ama DSL ile bir sıkıntı olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…