Ani ping yükselişleri

mstf13

Femtopat
Selam arkadaşlar, ADSL internet kullanıyorum, köyde yaşıyorum ve maalesef altyapı kötü. 10Mbps internet hızım var, ailem ile yaşıyorum ve evde bazen 4-5 kişi Wi-Fi ile internete bağlanıyor. Ben kablo ile bağlıyım ama Online oyunlarda ani ping yükselişleri yaşıyorum, 50-60 arasında giderken birden 2000 falan oluyor kıpırdayamıyorum bile. Sonra tekrar düşüyor böyle sürekli dalgalanıyor.
Dışarıdan gelen internet kablosuna ek yapmış elektrikçi, sizce bundan dolayı olur mu yoksa tamamen altyapının kötülüğünden dolayı, internete bağlanan kişi çok olunca olan bir durum mu? Eğer kabloyu elektrikçi çağırıp yenisiyle değiştirsem düzelir mi? Sizce ne yapmam lazım.
Müşteri hizmetlerini aradım ve tabii ki bizde bir sorun gözükmüyor dediler.

Sebebi bufferbloat ve rft. Yani, SSG gecikmesi. DSL'de başlangıç pingi vardır, üstüne bir de ADSL'de olduğun için Ericsson SSG'den gelen o hat, interneti öldürüyor. Google bufferbloat testi yazıp, ekran görüntüsü at. Eğer modemde qos var ise (sanmıyorum) qos koyabiliriz fakat internet hızın çok düşer. 4 mbps çekeriz duruma göre.

Hocam teşekkürler yanıtın için. Öncelikle söylediklerini anlayamadım kusura bakma rft, SSG gecikmesi, nedir bilmiyorum. Bufferbloat testi yaptım sonuç berbat tabii ki, hatta internete bağlı herkesi çıkartıp yaptım bu testi. Bilgisayarda interneti yiycek hiçbir şey çalışmıyordu. Ayrıca modem modelim Türk Telekom'un. TD-W9970 modeli ve arayüzünden gördüğüm kadarıyla QoS dediğimiz özellik var. Türk Telekom'un kendi verdiği eski model modemini belki onda sorun vardır diyerek tekrar kendim aldım, yani modem yeni. Dediğim gibi internet kablosu sizce bunun sebebi olabilir mi yeniletmeme gerek var mı sizce? Yada sizin önerdiğiniz çözüm yolları nedir.

Ssg, merkezlere yerleştirilen, trafik teslim birimidir. Türk Telekom hala millatan önce kalma ericcson SSG kullanir. Sen adsl kullandığın için, hat durumunun sana gelene kadarki olan süreçte, hangi rota üzerinden geldiğini kestirmek zor. AxDSL'de olan başlangıç pingi yüksek olduğu için, sıkıntıya giriyorsun. Upload latency (yük altında gecikme) çok fazla. Upload'a qos koyamayiz. Adsl altyapı olduğu için, upload kbps ile baglaniyorsun. Download için latency çok fazla değil. Merak ettim, köydeyim dediniz, bazı köy yerlerinde VDSL hizmet verilebiliyor. Belki de size de gelmiştir. Göknet altyapı sorgulaması yapıp bakabilir misiniz hat durumunuza, ekran görüntüsü atın bi bakayım.

Maalesef hocam altyapı ADSL, başka sitelerden de daha önce sorguladım hepsinde ADSL diyor. Öyle dağ köyünde falan da değil aslında bursa nilüfer bölgesinde yaşıyorum, mahalle diye geçiyor hatta oturduğum yer. Ama küçük bir yer olduğu için belki de getirmiyorlar, ayrıca bu verdiğin bilgileri Türk Telekom çalışanlarının veremiyor olması da komik bir durum zaten, anca bizde bir problem yok desinler.

Küçük bir mahalledeyseniz, türk telekom maalesef yatırım yapmaz. ADSL'e mahkum bırakırlar. Sizin yapabileceğiniz maalesef bir durum yok, qos koysak, hızını 6-7 mbps'e cekebiliriz upload'a qos koyamayiz. Kbps ile baglaniyorsunuz. fakat evde bir kaç kişi bağlanıyor dediniz, sadece 2 kişi bile sıradan bir video izlese bile latency (y/a gecikme) yine çıkacaktır. AsDSLh'de olmanın en kötü yanı da budur.

Anladım yani ADSL olduğu sürece bu ping sorununu çözmem mümkün değil sanırım, çünkü evde ailem ile yaşadığım için mecbur onlar da interneti kullanıyor. Boşu boşuna kabloyu yeniletmiyim o zaman, VDSL için hiç müdürlüğe falan gidip uğraşmaya da değmez diye düşünüyorum, bir sonuç çıkacağını hiç sanmıyorum çünkü kullanıcı olmayacağı için yatırım olmaz tahminimce.

Vdsl'de yatirim gerekmez. Fakat bulunduğunuz bölge itibariyle saha dağıtım dolapları oldukça uzak bir bölgededir. Aslında türk Telekom müdürlüğüne gidip konuşmak mantıklı olabilir fakat yüzde yüz sonuç çıkar diyemem.

Evet sorgulama yaptım santral mesafesi 1000 metre.
Ama öyle diyorsanız bir ara gidip konuşur şansımı denerim tabii ama bu mesafe yine sorun olur değil mi?

Evet sorgulama yaptım santral mesafesi 1000 metre.
Ama öyle diyorsanız bir ara gidip konuşur şansımı denerim tabii ama bu mesafe yine sorun olur değil mi?
Maalesef evet, çok sağlıklı bir bağlantı olmayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…