Animasyona başlamak için tavsiyeler

Ertuğrul23141

Picopat
Daha fazla  
İyi forumlar. 2D animasyon yapmak ve hayal gücümdeki şeyleri çizmek istiyorum. Yaptıklarımı bir yerde paylaşmayı düşünmüyorum. Hangi programları önerirsiniz? Ayrıca önerebileceğiniz Türkçe veya İngilizce kaynaklar var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

iyi sosyaller. 2D animasyon yapmak ve hayal gücümdeki şeyleri çizmek istiyorum. Yaptıklarımı bir yerde paylaşmayı düşünmüyorum. Hangi programları önerirsiniz? Ayrıca önerebileceğiniz Türkçe veya İngilizce kaynaklar var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

YouTube'da bir çocuk var flipaclip animasyon nasıl yapılır diye yazarsan cikar oradan başlayıp ilerlersin.

iyi Sosyaller. 2D animasyon yapmak ve hayal gücümdeki şeyleri çizmek istiyorum. Yaptıklarımı bir yerde paylaşmayı düşünmüyorum. Hangi programları önerirsiniz? Ayrıca önerebileceğiniz Türkçe veya İngilizce kaynaklar var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Çok basit bir şeyler istiyorsan Flipaclip olabilir.
Ama daha ortalama bir şey istiyorsan bir şekilde bulup Adobe Animate öğrenebilirsiniz. Arayüzüde basittir. Kullanmasıda basittir.
Daha profesyonel bir şey istiyosanız ToonBoom öğrenebilirsiniz. The Simpsons, Rick and Morty, Family Guy, SpongeBob, Adventure Time. Gibi çizgi filmlerde ToonBoomda yapılıyor.
Çok daha profesyonel bir şey istiyosanız Clip Studio Paint.
Arkaplanlar için genelde Photoshop kullanılır.

Ben denedim bence direk bırak OpenToonz kullanmıştım açık kaynak ve gayet güzel bir uygulama tavsiye ederim ama Adobe animate deneme çünkü sadece 1.387, 20 TLcik bence uğraşma sanıldığı kadar basit değil bende çöp adam çizimlerim ve zor olmasından bıraktım ama basit animasyonar yapabilirsin bu bir ekip işidir zorlanabilirsin biraz heves kırmak gibi olmasın şimdi.

Ben denedim bence direk bırak OpenToonz kullanmıştım açık kaynak ve gayet güzel bir uygulama tavsiye ederim ama Adobe animate deneme çünkü sadece 1.387, 20 TLcik bence uğraşma sanıldığı kadar basit değil bende çöp adam çizimlerim ve zor olmasından bıraktım ama basit animasyonar yapabilirsin bu bir ekip işidir zorlanabilirsin biraz heves kırmak gibi olmasın şimdi.
Hocam, teşekkür ederim. Evet, dediğiniz gibi oyun tasarımı da bir ekip işi, bu yüzden oyun geliştirmeyi bıraktım. C++ ve Unreal Engine kullanarak oyun yapıyordum, yazılım konusunda bilgim vardı ve kendimi geliştiriyordum. Ancak animasyon ve ses konularında eksiğim olduğu için bırakmak zorunda kaldım. Hazır assetlerle bir noktaya kadar ilerleyebiliyordum. Öğrenciyim ve bütçem kısıtlı olduğu için devam edemedim. Animasyonlarımı kimseyle paylaşmak istemiyorum, sadece aklımdakileri hayata geçirmek istiyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı