Anime önerisi

@Parsunto aynı şeyleri tekrar edip 3 sezon + filmlerle mi acıklayabiliyor peki bunları? Benzer şeyleri tekrar edip uzatılan serileri vakit kaybı olarak görüyorum açıkçası.

Ahh seninle uğraşmayacağım bu cümleyi kurana kadar seninle sabaha kadar tartışabilirdim ama bu cümleden sonra kendimi savunmakla uğraşamam daha serinin ana hikayesini tamamını idrak edememiş beynin.

Code Geass izlemediysen kesinlikle izlemeni öneririm.
Code Geass dışında bu animeleri de kesinlikle öneririm.
Elfen lied.
Gosıck.
Gachiakuta.
Vampire Knight.
Fate serisi.
Owari no seraph.
Sword Art Online.
Hell's Paradise.
Ao Haru Ride.
Ragna Crimson.
Another.
Sakamoto Days.
Kaijuu no 8
Re:Zero
Nejimaki seirei senki: Tenkyou no alderamin.
Hikaru ga shinda NAT'su.
Takopii no genzai
Control.

SAO ilk sezonu izlenilip bırakılacak bir anime bence.

Katılıyorum 2. sezonda fena değil ama 3 ve 4. sezon izlenebilecek gibi değil :D

Bak herkes bunu diyor yazarın daha sonra neden ve nasıl devam ettirmeye çalıştığını ne anlatmaya çalıştığını kimse sorgulamıyor animenin yan karakteri kayaba akihikanın amacını anlatıyor aslında animenin devamını kimse bu açıdan değerlendirmiyor ama dikkatli incelediğin zaman cidden yan karakter olan kayaba akihikanın gelişimini görebiliyoruz. Yani animeyi dikkatlice izlediğimiz zaman en başta SAO dünyasının nasıl ve neden böyle oluşturulduğunu bile sorgulamıyor kimse kayabanın asıl amacı son sezonda anlaşılıyor ve kimse bu detayı önemsemiyor o zaman MC neden var kafasına giriyorlar.
SAO nun son en iyi animesi Ordinal Scale dı bence. O filmden sonra çıkan Alicizationun sadece başları (War of Underworld öncesi) Süperdi. Madem bu kadar övüyorsun anlat bakalım bizlere bizde öğrenelim gizemli gizemli takılmana gerek yok pfp den belli SAO hard fanı olduğun ama gene de fikrimi belirteyim dedim.

SAO'nun son en iyi animesi ordinal scale dı bence. O filmden sonra çıkan alicizationun sadece başları (war of underworld öncesi) süperdi. Madem bu kadar övüyorsun anlat bakalım bizlere bizde öğrenelim gizemli gizemli takılmana gerek yok pfpden belli SAO hard fanı olduğun ama gene de fikrimi belirteyim dedim.

Birincisi ordinal scale fan servis anime çok fazla linç yediği için çıkarılıyor ikincisi size şöyle bir soru sormak istiyorum farkındaysanız animede çok fazla açık uçlu soru barındıran sahne var hep neden böyle oldu biz neden bunu izliyoruz dedirtiyor anlam bağı yokmuş gibi hissettiriyor yazarın burada aslında birçok cevabı animenin bölümlerine gizliyor sadece One Piece gibi uzun bir seri olmadığından kimse bu kadar dikkatli izlemiyor doğal olarak çoğu izleyici hiçbir şey anlamıyor önreğin ilk sezonda SAO kısmında 75.kat bossu kesildikten sonra kirito guild Master'dan şüphelendiği için saldırıyor bu çok açık bir şekilde belirtilmişti zaten peki size sorarım kirito çift kılıç yeteneğini nasıl elde etti aslında bunun cevabını da bir sahnede çok kısa geçiştirerek veriyor ve bir tuzaklı odadan çıkış ödülü olarak elde ettiğinden bahsediyor bu tuzaklı oda tahmin edeceğiniz gibi ilk katıldığı ekiple girdiği tuzaklı oda peki neden bu kadar süre kullanmıyor beater olduğu için beater olduğu için ve ekibine yalan söylediği için acı ve keder hissediyor bu yüzden bu skill ini saklıyor kullanmak zorunda kaldığı sahneye kadar aynı zamanda kayabanın final boss u yerine geçtiği sahneye geri dönecek olursak kirito mucizevi bir şekilde ölmüyor herkes burada olay be işte aşkın gücü diye düşünyor ancak yanlış bir düşünce biçimi kirito bir bölümde partisini yeniden diriltebileceği bir itemın peşine düşüyor bunu biliyorsunuz bu bossu kestiği zaman düşen itemın açıklamasını okuduktan sonra ryotaroya veriyor bunu gözünün önünde ölecek sıradaki kişi olarak kullan diye ryoutaro da o 75.kat bossundaydı bu bir tesadüf müydü sanmıyorum şimdi soracaksınız ki neden asunayı kurtarmadı da kiritoyu kurtardı ryoutaro aslında SAO aşamasında asunayı tanımıyor bu yüzden bu itemı kullanmaya değer görmedi peki diyeceksiniz ki adminin uyguladığı CC etkisinden nasıl kurtuldular da bunu yaptılar animenin bir kısmında yui ile tanışıyoruz bu doğrudan cardinal sistemine bağlı bir AI ve görevi oyuncuların duygu durumunu inceleyip gerekli yerlerde müdahale etmek ancak yuinin yazılımı kirito ve asunanun duygu durumuna takılıyor ve yazılımı buga giriyor bir oyun klasiğidir asla hiçbir sistem tam anlamıyla düzgün çalışmaz cardinal sistemi de kusursuz değildi her ne kadar kendi kendine çalışabilen bir sistemi olsa bile onunda bakıma ihtiyacı vardı aynı zamanda beta sürümü ile animenin geçtiği sürüm arasında farklar bulunmakta bunu daha ilk boss sahnesinde görüyoruz ve zaman zaman oyunun gizemli dünyasında anlamsız buglar oluşuyor ayrıca SAO'nun bazı kaldırılan sahneleri var ve kayaba o sahnelerden birinde çok ilginç bir şey söylüyor ve nervegear ile cardinal sistemini neden yaptığına dair kederli bir duygu durumuna sürükleniyor bu sahnede açıkça anlaşılıyor ki kayabanın bu teknolojileri geliştirmesindeki sebebi çok farklı sadece tek sezondan bu kadar çok anlam çıkarılabilirken kimse düşünmüyor ve kendi kendini taklit ettiğini düşünüyor bu beğenilmeyen ilk sezonundan çıkarılan teoriler sadece aynı zamanda çoğı kişi anime izlediğini manga okuduğunu novel veya roman okuduğunu sanıyor aslında büyük bir yanılsamada olduklarından bir haberler bazı yazarlar bunu edebiyatta da işliyorsunuz hatta boşlukları doldurması için okurlarına ve izleyicilerine bırakır bu bir türdür ve ben bir sürü detayı atladım alfheime gun gale girmedim ve bunlar arasındaki bağı anlatmadım bile nedeni ise finallere çalışıyorum 1 haftadır köpek gibi fizik çalışıyorum yakında akıl sağlığımı yitireceğim hayali arkadaşım tarçını 10 yerinden bıçakladım dirilip dirilip duruyor benim 5 yıl önce izlediğim anime için beynimi zorlamamı istemeyin şu an daha önemli şeylerle uğraşıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı